Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Deveikus: "Sērija bija jānoslēdz jau pirms nedēļas"

Jānis Celmiņš

Deveikus: "Sērija bija jānoslēdz jau pirms nedēļas"
Jurijs Deveikus un "Biolars/Jelgava" komanda
Foto: Jānis Slišāns

Šodien Jelgavā noslēdzās Latvijas čempionāts volejbolā. Pēc finālsērijas ceturtā mača, kurā uzvarēja „Biolars/Jelgava” volejbolisti sarunās ar portālu Sportacentrs.com uz šo sēriju atskatījās abu finālistu galvenie treneri Jurijs Deveikus un Vitālijs Birjukovs.

Par divkārtējiem Latvijas čempioniem šodien kļuva „Biolars/Jelgava” volejbolisti, kuri sērijā ar 3-1 pieveica „Poliurs/Ozolniekus”. „Šobrīd vairs nevēlos plaši runāt par trešo sērijas spēli, taču mums sērija bija jānoslēdz jau pirms nedēļas. Puiši izgāja laukumā ar domu, ka uzvara pati iekritīs rokā. Tā nenotiek, pretinieks arī bija cienījams. Ozolnieku komanda apspēlēja „Lāsi”, kas ir labs pretinieks. Trešā spēle mums bija laba mācība pirms šodienas spēles,” pēc panākuma atzina čempionu treneris Jurijs Deveikus.

Uz jautājumu, kurš no tituliem nāca vieglāk, Deveikus atbild izvairīgi, taču jūtams, ka ar sasniegto šosezon viņš ir apmierināts. „Nekad nav viegli. Komanda pastāv tikai trīs gadus, taču jau esam kļuvuši par divkārtējiem Latvijas čempioniem. Šogad ieguvām arī Latvijas kausu, tāpēc laikam šo sezonu var uzskatīt par vēl labāku. Jāturpina progresēt! Kāda komanda būs nākamajā sezonā, redzēsim, kad nāks tuvāk rudens, šobrīd par to grūti spriest,” pauž treneris.

Vai ir cerība, ka jelgavnieki jaunajā sezonā spēlēs Eirokausos, kā tas tika solīts pirms šīs sezonas? Arī uz šo jautājumu treneris atbild neviennozīmīgi. „Uz šo jautājumu šobrīd atbildēt nevar neviens. Ja izdosies saglabāt šo sastāvu un nedaudz pastiprināties, tad viss ir iespējams,” teic Deveikus.

Tikmēr Ozolnieku komandas galvenais treneris Vitālijs Birjukovs slavēja pretiniekus. „Pretinieki šodien bija labāki visās pozīcijās. Mēs uz šī fona izskatījāmies ļoti bāli, turklāt, šodien mums trūka emociju. Jelgavnieki lieliski izmantoja mūsu vājās vietas – uzbrukumā daudz spēlēja pret mūsu vājākajiem bloķētājiem. Arī funkcionāli nebijām tajā labākajā kondīcijā,” uzskata Birjukovs.

Fiziskā kondīcija, lai apspēlētu „Lāsi” gan pietika. „Jā, „Lāse” nav tik mobila komanda. Gados krietni jaunāka, un nespēj tik ātri pielāgoties situācijai. Nedaudz vieglāk lūza, „Biolars” – komplektācijas ziņā bija krietni pārāka,” uzskata treneris.

„Spēles otrajā pusē sapratu, ka šodien jādod iespēja uzspēlēt arī Augustānam, arī Ustjancevam, kuri iepriekš bija spēlējuši mazāk. Domāju, ka šiem puišiem tā bija laba pieredze, un, ja paši vēlēsies, tad turpmāk var sasniegt daudz. Esmu izdarījis pāris secinājumus, lai saprastu, kā strādāt nākotnē,” teica Birjukovs, piebilstot, ka par savu nākotni pagaidām skaidrības neesot. „Ir vairāki piedāvājumi ārzemēs, taču es labprāt paliktu Latvijā,” atzīst Birjukovs.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-21 01:20, pirms 11 gadiem
Labi, čempi vinnējāt, bet kā latvijas junioru izlasi var trenēt krievs?

     [+] [-]

, 2013-04-21 04:22, pirms 11 gadiem
Kaadas emocijas vienkarshi pietruuka aizsardziibas :

     [+] [-]

, 2013-04-28 21:19, pirms 11 gadiem
popovich rakstīja: Labi, čempi vinnējāt, bet kā latvijas junioru izlasi var trenēt krievs?
Kas par etniska naida kurināšanu? Kas Tev ir pret nelatviešu treneriem?