Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krievijas volejbolists pieķerts mildronāta lietošanā, izlasei draud diskvalifikācija

Krišs Upenieks

Krievijas volejbolists pieķerts mildronāta lietošanā, izlasei draud diskvalifikācija
Aleksandrs Markins
Foto: AFP/Scanpix

Vācu portāls welt.de raksta, ka Krievijas volejbola izlases spēlētājs Aleksandrs Markins olimpiskās kvalifikācijas laikā lietojis aizliegtās vielas, precīzāk, mildronātu, tādējādi Krievijas izlase varētu tikt diskvalificēta un Vācija cerēt uz olimpisko ceļazīmi.

Krievijas izlase Berlīnē notikušajā olimpiskajā atlases turnīrā Vācijas volejbolistus apspēlējuši pusfinālā četru setu cīņā, turpinājumā krievi uzvarējuši finālā Franciju, tādā veidā jau tagad garantējot sev vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tagad šī vieta gan ir apdraudēta...

Aleksandrs Markins kvalifikācijas turnīra laikā pieķerts dopinga lietošanā. Iemesls - 1975. gadā Ivara Kalviņa izgudrotais mildronāts, kas ir AS "Grindeks" vispieprasītākais oriģinālprodukts. Kopš 2016. gada 1. janvāra tas ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā, taču vakar intervijā Sportacentrs.com Latvijas Olimpiskās vienības ārste atklāja: ''Vienlaikus jāņem vērā, ka mildronāts organismā atrodas vēl divus mēnešus pēc lietošanas pārtraukšanas.''

Markins par pozitīvo testu zinājis kopš februāra beigām, un kopš tā laika viņš nav spēlējis. 19. aprīlī volejbolistu uzklausīs Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB), kur arī lems par Krievijas izlases spēlētāja likteni. Skaidrs, ka Markinam Riodežaneiro olimpiskās spēles ies secen.

Bet kā būs ar izlasi? Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) noteikumi paredz, ka komandu sporta veidos, ja dopingu ir lietojuši vismaz divi spēlētāji, tad izlase tiek diskvalificēta. Viena sportista gadījumā SOK ir tiesības pieņemt lēmumu abos virzienos.

Vācijas volejbola izlases galvenais treneris Vitals Heinens atzīmēja, ka būtu lieliski, ja Vācijas izlasei tomēr vēl būtu iespēja pacīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, bet šobrīd atliek vienīgi gaidīt.

Doping: Deutsche Volleyballer hoffen wieder auf...

  +4 [+] [-]

, 2016-03-09 18:49, pirms 9 gadiem
Viena sportista dēļ komandu diez vai diskvalificē. Svaigākie piemēri ir hokejā, kaut vai mūsu izlases gadījumā. Krievijai, protams, var tikai izteikt līdzjutību, šitā iegrābties ar mildronātu...

 +10 [+] [-]

, 2016-03-09 18:57, pirms 9 gadiem
Mildronāts iznīcina Krievijas sportu!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-09 18:59, pirms 9 gadiem
Bāc, jāsāk domāt, vai kāds no LV sportistiem nav ieberzies.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-09 19:00, pirms 9 gadiem
Marcello92 rakstīja: Viena sportista dēļ komandu diez vai diskvalificē. Svaigākie piemēri ir hokejā, kaut vai mūsu izlases gadījumā. Krievijai, protams, var tikai izteikt līdzjutību, šitā iegrābties ar mildronātu...
Ko tad mūsu izlase tādu uzvarēja, ka būtu jādiskvalificē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-09 19:12, pirms 9 gadiem
ASv ķirzakas grib kontroli visur.. new world order FTW..

  -2 [+] [-]

, 2016-03-09 19:12, pirms 9 gadiem
rīsim tikai asv dopingu un asv ģenētiski modificētu herņu..

  +2 [+] [-]

, 2016-03-09 19:13, pirms 9 gadiem
Beigās izrādīsies, ka Dukuri to vien dara, kā dzer mildronātu...

  +3 [+] [-]

, 2016-03-09 19:15, pirms 9 gadiem
Autor - izgudrotājs ir Ivars Kalviņš! Ne Kalniņš!

     [+] [-]

, 2016-03-09 19:16, pirms 9 gadiem
Kur Miņins noziedējis? Šis varētu pakomentēt, viņam visai laba zināšanu bāze par dopingiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 19:16, pirms 9 gadiem
Bet kā būs ar izlasi? Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) noteikumi paredz, ka komandu sporta veidos, ja dopingu ir lietojuši vismaz divi spēlētāji, tad izlase tiek diskvalificēta.

Ne vienmēr, Latvijas hokeja izlasē 2014 gadā Sočos tika pieķerti 2 dopingotāji un izlase netika diskvalificēta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-09 20:01, pirms 9 gadiem
Shis jau ir 6tais sportists shonedel - Bobrova, Sharapova, Elistratov, Kulizhnikov (vienreiz jau piekerts), Lovchev un sheit minetais Markin. Joki mazi ar mildronatu. Ja vel atceramies, ka krievu sportistus vispar var nepielaist olimpiadei, tad shi masveidiba noteikti nepalidz. Plushchenko krievu medijiem izteicies, ka krievu sportisti mildronatu dzer ka C vitaminu, turklat krievu antidopinga organizacija faktiski neeksiste pedejo pusgadu. Sekas paredzamas - informacija sportistiem nav lidz galam nogadata (jebkadu iemeslu del, tai skaita pashu sportistu mulkibas del). Ja mildronats tik tiesham organisma paliek 2 meneshus pec lietoshanas, tad nakamo 2 meneshu laika gan jau vel bus shie gadijumi. Es pienemu, ka krievu olimpiskajai komitejai bus loti, loti gruti parliecinat IOC, lai lautu piedalities Rio.

     [+] [-]

, 2016-03-09 20:47, pirms 9 gadiem
Šis jau sāk palikt par traku... Tas tiešām sāk izskatīties pēc kampaņas pret mildronātu un Grindeksu kā kompāniju - kādam šī kompānija dikti iegriež, tāpēc vajag novākt pavisam vai novājināt, lai vairs netraucē... tā mums te visu Latvijā lēnām iznīcina...
Var patikt vai nepatikt krievu sportisti, bet man šis viss tiešām liekas muļķīgi...

     [+] [-]

, 2016-03-09 20:55, pirms 9 gadiem
petravicus rakstīja: Šis jau sāk palikt par traku... Tas tiešām sāk izskatīties pēc kampaņas pret mildronātu un Grindeksu kā kompāniju - kādam šī kompānija dikti iegriež, tāpēc vajag novākt pavisam vai novājināt, lai vairs netraucē... tā mums te visu Latvijā lēnām iznīcina...
Var patikt vai nepatikt krievu sportisti, bet man šis viss tiešām liekas muļķīgi...
Piekrītu. Izskatās aizdomīgi.
Turklāt kāda tad atšķirība starp mildronātu, kas uzlabo sirds veselību, un astmas inhalatoriem, kas paplašina elpceļus, līdz ar to uzlabojot elpošanas spējas fiziskā slodzē? Abi mākslīgi uzlabo fiziskās spējas. Nesaprotu loģiku šajā ziņā.

     [+] [-]

, 2016-03-09 21:00, pirms 9 gadiem
Paliek smieklīgi jau.Vispār jau ievēroju tendenci,ka pārsvarā iekrīt bijušās austrumu bloka valstis,bet bagātie praktiski visu laiku ir tīri un nevainīgi.kaut gan ir daudzi acīm redzami piemēri,ka lieto,bet pieķerts netiek.

     [+] [-]

, 2016-03-09 21:31, pirms 9 gadiem
cookro rakstīja: Paliek smieklīgi jau.Vispār jau ievēroju tendenci,ka pārsvarā iekrīt bijušās austrumu bloka valstis,bet bagātie praktiski visu laiku ir tīri un nevainīgi.kaut gan ir daudzi acīm redzami piemēri,ka lieto,bet pieķerts netiek.
Piemēram tas pats Lens (7-kārtējais tour de France uzvarētājs), lietoja teju visu mūžu, visa komanda strādāja uz asins pārliešanām un dopingu,u.t.t., bet neviens viņu nepieķēra - pats atzinās! Tad jautājums, kāaa?

     [+] [-]

, 2016-03-09 21:40, pirms 9 gadiem
ticiet man vēl pusgadu birs A-Eiropa
Bail domāt, kurš mūsējais iekritīs

Mildronāts palīdz justies labāk, tāpat kā pirts, šnabis, dārzeņi, pastaiga mežā vai laba gaļa

     [+] [-]

, 2016-03-09 23:36, pirms 9 gadiem
Vilis15 rakstīja: Bāc, jāsāk domāt, vai kāds no LV sportistiem nav ieberzies.
Kvēps saka, ka izlasei vēl novembrī visiem esot barojis iekšā Mildronātu.
Kaut gan viņš minēja, ka tas mēneša laikā izzudot no organisma.

     [+] [-]

, 2016-03-10 08:27, pirms 9 gadiem
DidzisLV rakstīja: Piemēram tas pats Lens (7-kārtējais tour de France uzvarētājs), lietoja teju visu mūžu, visa komanda strādāja uz asins pārliešanām un dopingu,u.t.t., bet neviens viņu nepieķēra - pats atzinās! Tad jautājums, kāaa?
Jāqdrāž krievus un tas arī viss.

     [+] [-]

, 2016-03-10 10:02, pirms 9 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Kvēps saka, ka izlasei vēl novembrī visiem esot barojis iekšā Mildronātu. Kaut gan viņš minēja, ka tas mēneša laikā izzudot no organisma.
vīri tomēr pirms PČ, lai pārbauda, pietiek ar nesmukumu pēc OS 2014