Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Dakša novembra beigās pametīs amatu

Andrejs Siliņš

Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Dakša novembra beigās pametīs amatu
Ainārs Dakša
Foto: volejbols.lv

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) līdzšinējais ģenerālsekretārs Ainārs Dakša novembra beigās pametīs ieņemamo amatu, pirmdien aģentūru LETA informēja federācija.

Dakša, kurš nesen saņēma pamatīgu kritikas devu no LVF biedriem, federācijā nostrādājis astoņus gadus, bet 24.novembrī pārtrauks darba attiecības.

LVF biedri oktobra beigās notikušajā kopsapulcē kritizēja federāciju par nekvalitatīvi izstrādātu "Volejbola attīstības stratēģiju 2018.-2021.gadam" un izmaiņām statūtos. Federācijas piedāvātie priekšlikumi stratēģijai tika noraidīti, bet balsojums par izmaiņām statūtos nenotika. Šie pārmetumi daļēji tika veltīti arī Dakšam.

"Uzskatu, ka astoņi gadi, kas veltīti Latvijas Volejbola federācijai ir ilgs laiks un šo gadu laikā ir daudz izdarīts volejbola attīstībā. Ir pienācis laiks spert nākamo soli savas karjeras izaugsmē, tāpēc esam vienojušies ar LVF prezidentu Ati Sausnīti, ka no 24.novembra pārtraucu savas darba attiecības," federācija citē Dakšu.

Tikmēr LVF prezidents Sausnītis pateicies Dakšam par ieguldīto darbu federācijas vadīšanā un ieguldījumu valsts volejbola attīstībā.

"Ainārs ir paveicis milzu darbu, taču saprotu viņa vēlmi turpināt savu profesionālo attīstību. Jau tuvākajā laikā izsludināsim konkursu uz LVF ģenerālsekretāra vakanci. Mums priekšā ir daudz izaicinājumu, tāpēc ceru, ka uz vakanci pieteiksies profesionāli un azartiski kandidāti, kuri vēlas turpināt Aināra iesāktos darbus, kā arī pilnveidot šī brīža federācijas darbu, attīstot Latvijas volejbolu," norādījis LVF prezidents.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā Latvijas volejbola sabiedrībā valda nesaskaņas. Septembra sākumā LVF par kaitējumu federācijai no biedru rindām izslēdza tās vadības lielāko opozicionāru biedrību "Es par Volejbolu!". Biedrība augustā Jūrmalā, netālu no Eiropas čempionāta volejbolā norises vietas, centās sasaukt LVF biedru kopsapulci. Neizdodoties savākt kvorumu, kopsapulces vietā notika sapulce, kurā nevarēja pieņemt valdei saistošus lēmumus.

Biedrība "Es par volejbolu!" tika izveidota 2017.gada sākumā, ar mērķi veicināt volejbola attīstību Latvijā un apvienot volejbola sabiedrības pārstāvjus.

Zīmīgi, ka maijā šī biedrība iesniedza tiesā prasību, ar ko tiek apstrīdēta LVF prezidenta Ata Sausnīša pārvēlēšana amatā, kuru viņš pārliecinoši saglabāja februārī notikušajā LVF kongresā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 12:45, pirms 7 gadiem
Jānovēl Aināram, lai izdodas "spert nākamo soli savas karjeras izaugsmē".

  -1 [+] [-]

, 2017-11-06 13:06, pirms 7 gadiem
Kādas cerības, ka Timermanis tiks par prezidentu?

  +2 [+] [-]

, 2017-11-06 13:20, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kādas cerības, ka Timermanis tiks par prezidentu?
Tādas pašas kā Tev nomainīt Kučinski.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-06 15:05, pirms 7 gadiem
popovs rakstīja: Tādas pašas kā Tev nomainīt Kučinski.
Hm, tad jau diezgan labas!

     [+] [-]

, 2017-11-06 15:24, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, tad jau diezgan labas!
Protams