Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunatnes čempionātā komandu skaits krietni lielāks nekā iepriekšējā sezonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien sāksies Latvijas jaunatnes čempionāts volejbolā un norisināsies līdz nākamā gada 28. maijam. Pirmajās divās dienās startēs U-16 zēni un U-14 meitenes. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, tagad piedalīsies vairāk komandu.

Vecākajās grupās (U-19, U-17, U-16, U-15, U-14) būs apmēram tikpat daudz, taču jaunākajās grupās ir ievērojama skaita palielināšanās: U-12 meitenēm no 33 uz 40, U-12 zēniem no 33 uz 35, U-13 meitenēm no 23 uz 31, U-13 zēniem no 19 uz 28 komandām.

Latvijas jaunatnes čempionāta vecākajās grupās šosezon pieteiktas 85 meiteņu un 54 zēnu komandas, savukārt jaunākajās grupās (U-12 un U-13) kopumā ir 71 meiteņu un 63 zēnu komandas. Čempionātā piedalīsies vairāk nekā 2800 bērni/jaunieši no 28 sporta skolām/sporta centriem.

8. un 9. oktobrī sacensības sāks U-16 zēni (2007. gadā dzimušie un jaunāki) un U-14 meitenes (2009. gadā dzimušās un jaunākas), sacenšoties Kuldīgā, Jelgavā, Limbažos, Rēzeknes novadā, Aizputē, Ozolniekos un Gulbenē.

Pagājušajā sezonā Rīgas Volejbola skolas zēni triumfēja Latvijas U-15 čempionātā, savukārt jaunajā sezonā viņi ir favorīti jau U-16 līmenī. "No manas komandas deviņi puiši ir izlasē. Domāju, ka noteikti būsim spēcīgākā komanda. Tā ir jābūt, jāapliecina izlases spēlētāju statuss," norāda treneris Māris Vensbergs, kurš atklāj, ka starpsezonā saglabāts spēlētāju sastāvs un piesaistīti divi izlases kandidāti no Murjāņu Sporta ģimnāzijas. "Gatavošanās notiek diezgan labi. Lielākā daļa ir izlasē, trenējušies visu vasaru. Daudzi spēlē pludmales volejbolu un piedalās sacensībās. Septembrī tradicionāli dodamies uz vairākiem turnīriem. Šoreiz bijām trijās sacensībās - Lietuvā, Kuldīgā un Igaunijā. Turnīros var izspēlēties un apskatīties, kāds ir tas spēles līmenis, kādi ir pārējie un pie kā vēl jāpiestrādā. Pagaidām viss notiek pēc plāna," informē U-16 komandas treneris.

Iepriekšējā sezonā Rīgas Volejbola skolas 1. komandas meitenes Latvijas U-13 čempionātā ieguva pirmo vietu, bet šosezon jācīnās jau U-14 līmenī. "Komandā ir tās pašas meitenes, taču tagad būs lielais laukums 18 x 8 metri un jāspēlē 6 pret 6. Pagājušajā sezonā spēlējām 4 pret 4 mazākā laukumā 16 x 6, man bija astoņas deviņas 2009. gadā dzimušās meitenes. Lielajā laukumā būs mazliet sarežģītāk, jāspēlē arī ar libero, varbūt īsti nav to maiņu. Cerams, ka visas vienmēr būs ierindā un varēs spēlēt," saka trenere Inese Jursone. "Bet izskatās ļoti cerīgi. Meitenes trenējas ļoti nopietni un atdod sevi volejbolam. Man ir superīga komanda, meitenes ir ļoti apzinīgas un vienmēr nāk uz treniņiem. Man ir prieks, ka būs daudz spēļu un meitenes varēs izspēlēties. Ceru, ka cīnīsimies par medaļām."

Šogad pirmoreiz notiks Latvijas Volejbola federācijas Kausa izcīņa jauniešiem trijās (U-19, U-16, U-14) vecuma grupās, pagājušajā gadā bija tikai U-19. Decembra trešajā nedēļas nogalē Kausa fināli jauniešiem ieplānoti kopā ar Latvijas Kausa izcīņu pludmales volejbolā un Cewood Latvijas Kausa izcīņu volejbolā.

Šo sacensību mērķis ir noskaidrot labākās jaunatnes komandas, sporta skolas/klubus, volejbolistus, izlašu potenciālos kandidātus un labākos jaunatnes trenerus. Tāpat mērķis ir sekmēt jauniešu volejbola attīstību, sadarbojoties ar profesionālās un vispārējās ievirzes izglītības iestādēm, popularizējot volejbola attīstību Latvijas novados un reģionos.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols