Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls: "Nedomājām, ka varam uzvarēt grupā, tomēr gribējām nospēlēt līdzvērtīgāk"

Rolands Eliņš

Kēls: "Nedomājām, ka varam uzvarēt grupā, tomēr gribējām nospēlēt līdzvērtīgāk"
Foto: LVF

Pēc Latvijas vīriešu izlases noslēdzošās spēles Zelta līgā, kurā ar 0-3 tika zaudēts Igaunijai, valstsvienības galvenais treneris Āvo Kēls pauda sarūgtinājumu par gūtajiem rezultātiem.

"Nav labi iespaidi pēc šodienas spēles, bet, ko lai dara, visi pretinieki šoreiz bija labāki par mums," īsi svētdienas zaudējumu igauņiem raksturoja Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls.

"Kā jau teicām pirms Zelta līgas, mūsu lielākais mīnuss ir servju uzņemšana un aizsardzība. Tās arī bija lielākās problēmas, ar ko neizdevās tikt galā. Nākamajā treniņu ciklā turpināsim šo darbu, un skaitļiem šajās ailītes būtu jākļūst labākiem. Protams, trūkumu ir daudz, bet mēs, treneri, pie tā strādājam un cenšamies tos labot," par visām sešām spēlēm kopā saka treneris.

Vaicāts par izceļamajiem spēlētājiem, Kēls uzsvēra, ka “mūsu “pirmklasnieki” diezgan labi iekļāvās spēlē – Gustavs Freimanis un Kristers [Dardzāns. Pārējiem kāds fragments bija labāks, kāds – sliktāks, un, protams, tas, ka nevienu neuzvarējām, kremt. Ko lai dara? Tāds reizēm ir sports. Kādam ir jāuzvar, kādam jāzaudē. Gaidījām nedaudz labāku startu. Nedomājām, ka varam uzvarēt grupā, tomēr gribējām ar visiem nospēlēt līdzīgāk, nekā tas mums iznāca.”

Domājot jau par Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru, igauņu speciālists kā spēles elementu, kas visvairāk sagādā galvassāpes, nosauca servju uzņemšanu: “Ja mums būs tāda servju uzņemšana, mūs gaida ļoti lielas grūtības.”

Tāpat viņš piekrita, ka cīņa par iekļūšanu labāko 14 volejbolistu skaitā startam Tallinā būs sīvāka nekā iepriekšējā gadā pirms kvalifikācijas turnīra Kiprā, jo vairāki spēlētāji, tai skaitā potenciālie izlases līderi, Zelta līgā nebija pārstāvēti. “Sportā nekad neko nevar prognozēt. Ir diemžēl arī traumas. Kas būs labākajā formā augusta beigās, kas būs vesels, to rādīs laiks,” saka Kēls.

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības vīriešiem notika no 28. maija līdz 6. jūnijam, aizvadot divus apļus divos sabraukumos. Vispirms komandas A grupā tikās Tartu, bet otrajā riņķī – Liepājā. Finālčetrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20. jūnijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija