Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 vīru un U17 dāmu izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionāta kvalifikācijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U18 vīru un U17 dāmu izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionāta kvalifikācijā
Foto: volejbols.lv

Laura Iecelnieka trenētā Latvijas U18 puišu izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Austriju, Beļģiju un Slovēniju, kamēr Ilmāra Pūliņa vadītās U17 meiteņu izlases pretinieces aprīlī būs Čehija, Grieķija un Slovēnija.

U18 puišu izlasei būs jāspēlē Austrijā. Spēļu kalendārs vēl nav zināms, taču tas nav svarīgākais. “Mēs paši sev esam vislielākie pretinieki,” saka vienības galvenais treneris Lauris Iecelnieks. “Jātiek galā ar sevi, tad tiksim galā arī ar citiem,” viņa teiktais ietver gan psiholoģisko noturību, gan pieredzes trūkumu, gan atbildības sajūtu.

“Nav pati labākā grupa, bet man šķiet, ka nav arī izteikta līdera. Varam gan novinnēt grupu, gan būt pēdējie,” potenciālos spēku samērus iezīmē treneris, piebilstot, ka Beļģija ar tās garāko līderi jau ir nedaudz papētīta.

Murjāņu komanda, kas ir izlases bāzes vienība, ar Latvijas Volejbola federācijas (LVF) atbalstu kopā spēlē Nacionālajā līgā, bet, cik iespējams, nedēļas nogalēs plānoti treniņi ar trīs daugavpiliešu un viena rīdzinieka klātbūtni.

U17 meiteņu izlases gaitām otrajā atlases kārtā būs jāseko līdzi Čehijā. Tieši ar čehietēm pagājušogad latvietes tikās arī Eiropas U16 čempionāta atlases otrās kārtas turnīrā Rumānijā, piekāpjoties ar 1-3 (8:25, 10:25, 25:19, 20:25).

“Tā ir mobila un spēcīga komanda,” par sāncensēm saka izlases galvenais treneris Ilmārs Pūliņš. “Ar grieķietēm neko nevar zināt. Vienu reizi viņas ir spēcīgas, citu – ne visai. Slovēnija pārstāv Dienvidslāvijas skolu – garas un atlētiskas, labas spēlētājas. Taču mums ir iespēja pacīnīties par otro vietu grupā.”

“Arī mēs esam kļuvuši spēcīgāki. Esam nospēlējuši divās Baltijas kausa izcīņās, divās atlases sacensībās uzspēlējuši, EEVZA sacensībās. Vēl varam krietni uzlabot spēles kvalitāti, kā izlase spēlējot Entuziastu volejbola līgā, – būs lielāka pieredze un saliedētība,” jaunietes tiek gatavotas kvalifikācijas mačiem vēl pirms oficiālajām treniņnometnēm.

Par gatavošanās plānu varēs sākt runāt pēc 13. februāra LVF Treneru komisijas sēdes, kurā izskatīs izlašu jautājumus.

“Pagaidām plānojam divas treniņnometnes – vienu marta brīvlaikā, otru – pirms došanās uz Čehiju. Sastāvā gribētos atrast perspektīvu “libero”, jo Rēzija Mazure-Mago varētu būt laba uzbrucēja,” Pūliņš atgādina, ka pat lielo valstu izlasēm nekad nav tā, ka viss būtu ideāli.

Izmantotie resursi:
U-18 puišu un U-17 meiteņu izlašu pretinieki...