Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Horvātu volejbolists: "Pret Latviju vēlamies spēlēt daudz labāk nekā starta mačā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Horvātu volejbolists: "Pret Latviju vēlamies spēlēt daudz labāk nekā starta mačā"
Horvātijas volejbola izlase dodas laukumā. Foto: CEV

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā turpinās Eiropas čempionāta finālturnīrs. Plkst. 19.00 Latvijas vīriešu volejbola izlase spēkosies ar Horvātiju. Mūsu pretinieki saprot, ka šovakar vajadzīga uzvara, lai reāli cerētu uz iekļūšanu astotdaļfinālā.

EČ pirmajā mačā horvāti zaudēja nomināli spēcīgākajai Vācijai - 20:25, 13:25, 19:25. "Šai sakāvei, lai arī pārliecinošai, nevajadzētu pārāk satricināt horvātu rindas. Daudz svarīgāk ir tas, kas sestdien jāspēlē pret Latviju - šie pretinieki ir jāuzvar, ja gribam izkļūt no grupas," norāda 24sata.hr.

Starta mačā piedzīvotais zaudējums horvātiem neliek nolaist rokas. "Šis noteikti nav tas sākums, ko gaidījām. Esmu pārliecināts, ka varam sasniegt ko vairāk. Nākamajās četras spēles gaidām labāku rezultātu," saka Horvātijas izlases otrā tempa spēlētājs Filips Šestans. "Mūsu grupa ir ļoti grūta. Visas komandas lieliskas, jo citādi tās nevarētu kvalificēties šim festivālam. Mūsu mērķis ir tikt uz sacensību turpinājumu. Esam gatavi un veseli, darīsim visu iespējamo, lai sasniegtu pēc iespējas labāku rezultātu."

"Vācija bija favorīte, bet, manuprāt, savā pusē nospēlējām ļoti sliktu spēli. Labi, ka turnīrs ir ilgs, mums priekšā vēl četras spēles. Mēs koncentrēsimies, lai pret Latviju varētu spēlēt daudz labāk," saka horvātu libero Svens Šarčevičs.

D grupas tabula

V.IzlaseU.SetiP.Mazie p.
1.Vācija13-0375:52
2.Francija13-0375:61
3.Latvija13-1391:91
4.Igaunija01-3091:91
--------------------------------------
5.Slovākija00-3061:75
6.Horvātija00-3052:75

Horvātijas volejbola valstsvienība pēc sava sastāva ir līdzīga Latvijas izlasei, kur vien daži volejbolisti sezonas laikā spēlē augsta līmeņa klubos. Horvātu līderi - cēlājs Timofejs Žukovskis (Novi Urengojas "Fakel", Krievija), diagonāles pozīcijas uzbrucējs Leo Andričs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), otrā tempa spēlētājs Marko Sedlāčeks (Stambulas "Galatasaray", Turcija).

Izmantotie resursi:
Hina / jutarnji.hr
radio.hrt.hr
24sata.hr