Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Bijām spēcīgi kā komanda"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Bijām spēcīgi kā komanda"
Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

Jau ziņojām, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Zemgales olimpiskajā sporta centrā Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlē arī otrajā mačā ar 3:1 pieveica Ungāriju, iekļūstot nākamajā kārtā. Pēc mača portālam Sportacentrs.com īsu komentāru sniedza komandas galvenais treneris Raimonds Vilde.

Latvija maču iesāka ar smagu uzvaru pirmajā setā (25:23), kam sekoja vēl pārliecinošāks otrais sets, kurā ungāriem netika atstātas nekādas cerības (25:14). Maču trijos setos neizdevās noslēgt, jo trešajā iniciatīva tika atdota Ungārijai, ko viesi arī veiksmīgi izmantoja - 21:25. Tomēr ceturtais sets atkal tika nospēlēts lieliski, tādejādi latvieši uzvaru guva gan tajā - 25:18 - gan visā spēlē - 3:1.

„Pirmos divus setus aizvadījām neslikti. Jau pirms trešā seta neskaitāmas reizes komandai teicu, ka tas jāsāk tādā pašā noskaņojumā. Arī pirmajā setā ungāri labi pievilka – neslikta vidusmēra komanda. Laba diagonāle, normālas pusītes… Ja cēlājs būtu nedaudz elastīgāks, mums būtu vēl lielākas problēmas. Manuprāt, ungāri spēlē nedaudz par lēnu. Prieks, ka pratām saņemties pēc zaudēta trešā seta, pārvarējām krīzi un pratām maču novest līdz uzvarai,” uz maču īsumā atskatījās Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Lai gan sākotnēji treneris nevienu īpaši uzteikt nevēlējās, uzsverot komandas darbu, tomēr dažus uzvārdus nosauca. „Nevienu izcelt nevēlos. Visas treniņnometnes un arī spēļu laikā komandā valdīja labs noskaņojums. Pārmetumu nav pret nevienu. Iepriekšējās reizes kāds kaut kur piesačkoja, šogad visi strādāja ar labu atdevi un tas vēlāk nesa rezultātu spēlēs. Visi strādāja mērķtiecīgi un bijām stipri kā komanda. Konkrēti kādu uzteikt ir ļoti grūti. Nebiju gaidījis, ka tik gatavs būs Iecelnieks. Viņš mani pārsteidza spēlē pret igauņiem un noturējās līmenī arī nākošajās spēlēs. Prieks, ka pēc neveiksmīgās spēles Ungārijā prata savākties Gunča (Gundars Celitāns). Šodien viņš parādīja to sniegumu, kuru no viņa gaida - kritiskos brīžos uzņēmās līdera lomu un savu padarīja. Otro spēli labi aizvadīja arī Deniss Petrovs.”

Vaicāts, kāds uzdevums komandai tiks virzīts nākamajā kvalifikācijas kārtā, Vilde atbildēja diezgan prognozējami. „Jau pirms šī cikla teicu, ka pirmais mūsu uzdevums ir tikt garām ungāriem. Tagad jāiet tālāk. Likt par uzdevumu pārvarēt nākamo kārtu nebūtu pareizi, bet tādu mērķi noteikti jāvirza. Ar ko mēs esam sliktāki par tām komandām (pretinieki pagaidām nav zināmi), kuras mums nāks pretī nākamajā kārtā? Neko! Jāspēlē un jācīnās.”

Noslēgumā treneris izmantoja iespēju pateikt paldies līdzjutējiem, kuri vakar Zemgales olimpiskajā centrā bija diezgan daudz. „Šādā atmosfērā vienmēr ir patīkami spēlēt, brīžiem atbalstu jutām pat ļoti. Jāsaka paldies, bija patīkama atmosfēra,” pauda treneris.

Pateicoties diviem panākumiem pret Ungārijas izlasi Latvija iekļuvusi nākamajā kārtā jeb tā sauktajā priekškvalifikācijas turnīrā, kas risināsies no 22. - 27. novembrim. Priekšvalifikācijas turnīrā komandas sadalītas trīs grupās četrām komandām. Katras grupas uzvarētāja nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā – kvalifikācijas turnīrā, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012. gada 8. - 13. maijā.

     [+] [-]

, 2011-09-04 13:11, pirms 13 gadiem
NEREĀLI kaut kur tikt

  -2 [+] [-]

, 2011-09-04 15:37, pirms 13 gadiem
Es ceru kad Londona musu volejbola izlasi redzesu.

  -2 [+] [-]

, 2011-09-04 17:47, pirms 13 gadiem
Ilmarse rakstīja: Es ceru kad Londona musu volejbola izlasi redzesu.
..tu gribēji teik "bīčvoleibola" izlasi, varbūt pat divas, ja samoilovs/sorokins saņemsies.