Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas", RSU un DU volejbolistes piedzīvo zaudējumus pret lietuvietēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jelgavas", RSU un DU volejbolistes piedzīvo zaudējumus pret lietuvietēm
Foto: volejbols.lv

Šodien “Optibet” Baltijas līgā sievietēm sacentās latviešu un lietuviešu komandas – VK “Jelgava” ar TK Kaunas-VDU, RSU/MVS ar Alytaus “Prekyba-Parama” un DU/Milatss ar Jonavos “Aušrine-KKSC”.

Pirmajā spēlē, kurā tikās VK Jelgava un TH Kaunas-VDU, bija nepieciešami 4 seti, lai noskaidrotu mača uzvarētāju. Pirmais sets bija labvēlīgs VK “Jelgava” komandai. Lai gan seta sākumā komandas spēlēja visai līdzvērtīgi, tomēr jelgavniecēm izdevās gūt vairākus vērtīgus punktus, lai izrautos priekšā un gūtu uzvaru 25:19.

Otrais sets iesākās līdzīgi – komandas viena pēc otras guva punktus savā labā, taču seta galotnē TK Kaunas-VDU izrāvās priekšā, noslēdzot to ar rezultātu 25:22.

Arī trešā seta sākumā jelgavniecēm izdevās konkurēt ar lietuvietēm, taču drīz vien mājinieces pārņēma spēles iniciatīvu un izrāvās vadībā, noslēdzot setu ar 25:19.

Šoreiz bija nepieciešams arī ceturtais sets, kurā TK Kaunas-VDU jau no paša sākuma bija pus soli priekšā jelgavniecēm. Lai gan VK “Jelgava” izrādīja pretestību, šoreiz uzvaru mačā guva mājinieces, noslēdzot ceturto setu ar 25:19.

VK “Jelgava” komandas galvenais treneris skaidro, ka spēles rezultātu ietekmēja nogurums pēc vakardienas spēles, kā arī “īsais” komandas sastāvs. Uz Lietuvu aizbrauca vien 8 meitenes, tādēļ nebija pietiekami maiņu, kuras varētu palīdzēt atgūt spēkus. Lai gan komanda, pēc trenera domām, esot spēlējusi ļoti labi, pretinieces tomēr izrādījušas pārākas aizsardzībā. Arī serves bija ļoti labas un TK Kaunas-VDU bieži kļūdījās, taču pēc tam bija otrādi.

Arī otrajā spēlē nepietika ar 3 setiem, lai noskaidrotu mača uzvarētāju. Pirmā seta sākumā RSU/MVS un Alytaus “Prekyba-Parama” spēlēja visai līdzvērtīgi. Brīdī, kad mājinieces saņēmās, RSU/MVS palika iedzinējos, taču ne uz ilgu laiku. Tuvojoties galotnei, rīdziniecēm izdevās izrauties vadībā ar vienu punktu, taču ar to nebija gana, lai gūtu uzvaru pirmajā setā. Lietuvietes noslēdza to ar 29:27 savā labā.

Otro setu rīdzinieces uzsāka visai pārliecinoši. Jau no sākuma RSU/MVS izrāvās vadībā un vienmērīgi guva punktus vienu pēc otra, setu noslēdzot ar rezultātu 25:14.

Trešais sets bija tik pat veiksmīgs un rīdziniecēm izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 25:17.

Ceturtais sets aizritēja grūtāk - Alytaus “Prekyba-Parama” izrādīja pretestību un neļāva rīdziniecēm pārņemt spēles vadību. Komanda viena pēc otras guva punktus, taču šoreiz seta galotnē uzvaru ieguva mājinieces, noslēdzot setu ar rezultātu 25:23.

Lai noteiktu spēles uzvarētāju, bija nepieciešams aizvadīt piekto setu. Tajā līdzīgiem spēkiem mērojās abas komandas. Taču šoreiz rīdziniecēm nācās piekāpties, noslēdzot maču ar zaudējumu 11:15. Šodien RSU/MVS komandas labā 19 punktus guva Anija Jurdža, 18 – Megija Dambrehte.

RSU/MVS komandas galvenā trenere Ingūna Minusa min 3 lietas, kas galvenokārt noveda komandu pie sakāves: muļķīgas kļūdas, nekoncentrēšanās un pāragra sapriecāšanās. Pirmais sets esot aizritējis vairāk kā iesildīšanās. Komandas trenere uzsver, ka tam tā nevajadzētu būt. Aktīvam iesildīšanās procesam vajadzētu notikt pirms spēles sākuma. Otrajā, trešajā setā meitenes nospēlēja ļoti labi, tieši tādēļ sapriecājās, ka uzvara nāks viegli. Tajā brīdī, kad rezultāts jau ir “dedzis zem kājām”, meitenēm sākās panika un bija grūti savākties. Spēles galotnē ir jāspēj to izdarīt un noturēt uzmanību. Kā arī, komandas sastāvs ir ļoti jauns un komanda vēl nav paspējusi saspēlēties, it īpaši pēc pusotra gada pauzes. Tāpat arī komandā ir meitenes, kuras vēl nav spēlējušas šāda līmeņa sacensībās.

Atšķirībā no iepriekš minētajām komandām - DU/Milatss šodien aizvadīja savu pirmo sezonas spēli. Pirmajā setā Jonavos “Aušrine-KKSC” komanda bija izrāvusies vadībā jau no sākta gala, tādejādi atstājot daugavpilietes iedzinējos. Spēles gaita turpinājās uz tāda pat viļņa, mājiniecēm uzvarot ar rezultātu 25:11.

Otrajā setā DU/Milatss pārņēma iniciatīvu un lika lietuvietēm pacīnīties par punktiem. Seta otrajā pusē mājiniecēm izdevās izlīdzināt rezultātu. Lai gan seta galotnē lietuvietes trīs reizes pēc kārtas kļūdījās uzbrukumā, ar to nebija gana, lai daugavpilietes izcīnītu uzvaru. Sets noslēdzas ar rezultātu 25:19 par labu Jonavos “Aušrine-KKSC” komandai.

Trešais sets šoreiz bija izšķirošais, lai noteiktu mača uzvarētāju. Komandas spēlēja visai līdzvērtīgi, viena pēc otras gūstot punktus savas komandas labā, taču tuvojoties seta beigām lietuvietes izrāvās vadībā, noslēdzot arī šo setu ar rezultātu 25:19.

Daugavpils komandas labā 6 punktus guva Helēna Dagmāra Laurecka, pa 5 punktiem guva Iveta Alehina un Līva Ebere.

DU/Milatss galvenā trenere Žanna Žanegina ziņo, ka arī viņu komandas sastāvs šoreiz esot bijis visai īss – vien 8 cilvēki. Šodien uz spēli nevarēja ierasties 3 pamatsastāva spēlētājas – libero, kā arī trešās un ceturtās zonas spēlētājas. Taču trenere uzsver, ka ar esošo sastāvu nospēlēja visai labi un ar pilnu sastāvu jau varētu runāt par rezultātu.

Izmantotie resursi:
VK “Jelgava”, RSU/MVS un DU/Milatss...