Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmas Sudraba līgas pirmo apli un izbraukuma tūri pabeigs Austrijā

Agris Suveizda

Latvijas dāmas Sudraba līgas pirmo apli un izbraukuma tūri pabeigs Austrijā
Anija Jurdža uzbrukumā. Foto: CEV

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase šodien Eiropas Sudraba līgas trešajā spēlē viesosies pie Austrijas. Mačs sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam "Best4Sport TV".

Latvijas volejbolistes Eiropas Sudraba līgas turnīru sāka pirms nedēļas, Tartu ar 1-3 zaudējot Igaunijai, bet trešdien viesos tika izcīnīta uzvara 3-0 pār Ziemeļmaķedoniju. Austrietes abas līdzšinējās spēles aizvadījušas viesos un noslēgušas trīs setos - uzvara pār Ziemeļmaķedoniju un zaudējums Igaunijai.

Pēc divām spēlēm Igaunija ir seši punkti, pa trīs - Latvijai un Austrijai, kamēr Ziemeļmaķedonija ir bešā. Turpinājumā 10. jūnijā austrietes tiks uzņemtas "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā, kur 14. jūnijā notiks mačs arī pret Ziemeļmaķedoniju. 17. jūnijā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā grupu turnīrs tiks noslēgts ar cīņu pret Igauniju.

Austrija kā finālčetrinieka turnīra rīkotāja jau ir nodrošinājusi vietu labāko vidū. Pārējās trīs komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz finālčetrinieku Grācā, kura spēles paredzētas 24. un 25.jūnijā. Eiropas Sudraba līgas uzvarētājas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgākajā Eiropas Zelta līgā.

No 17 kandidāšu saraksta, tāpat kā uz Igauniju, šajā izbraukumā nedevās savainojumu ārstējošā Kristīne Gabranova, kā arī Kristīne Leskinoviča un Vlada Pridatko, kuras, iespējams, piedalīsies kādās no nākamajām Sudraba līgas spēlēm. Aizpagājušajā nedēļas nogalē Paidē Latvijas izlase divreiz tikās ar Igauniju pārbaudes mačos, piedzīvojot zaudējumus ar 1-3 un 2-3.

Latvijas volejbolistes, kuras Sudraba līgā spēlēja 2021.gadā, pagājušajā vasarā Eiropas līgas mačos nepiedalījās, jo tika lemts uzsvaru likt uz U-21 valstsvienību, kurā spēlēja liela daļa no pieaugušo izlases kandidātēm. Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits Roni Rekola un statistiķis Mareks Maksimovs.

Sudraba līgas sievietēm kopvērtējums

VA grupaU-ZSetiPB grupaU-ZSetiP
1.Igaunija2-06:13Portugāle2-06:16
2.Latvija1-14:33Melnkalne1-14:33
3.Austrija1-13:33Fēru salas1-13:43
4.Ziemeļmaķedonija0-20:60Gruzija0-21:60

Latvijas sieviešu valstsvienības sastāvs

cēlājas - Elvita Dolotova (Sēkešfehērvāras "MAV Elore", Ungārija), Elza Reknere (RVS/LU);
pirmais temps - Anna Rīta, Junora Vagele, Anželika Ivanova (visas - RVS/LU);
diagonāles - Marta Levinska (Arizonas Štata universitāte, ASV), Megija Dambrehte (RVS/LU);
otrais temps - Anija Jurdža (Ņīreģhāzas "Fatum", Ungārija), Paula Ņečiporuka (Rovaniemi "Arctic Volley", Somija), Kristīne Kramēna (RVS/LU), Anna Kovala (RSU/MSĢ);
"libero" - Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas - RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ).

Izmantotie resursi:LETA