Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" ar uzvaru atklāj jauno Baltijas sieviešu līgas sezonu

Rolands Eliņš

"Jelgava" ar uzvaru atklāj jauno Baltijas sieviešu līgas sezonu
Foto: LVF

Šodien VK “Jelgava” izbraukumā tikās ar lietuviešu komandu Alytaus “Prekyba-Parama” un uzvarēja 3-0, savukārt RSU/MVS mērojās spēkiem ar TK Kaunas-VDU komandu, piekāpjoties ar 0-3.

Jelgavnieces visa mača garumā rādīja lielisku sniegumu, kas vainagojās ar trīs setu uzvaru pār lietuviešu komandu Alytaus “Prekyba-Parama. Pirmajā setā, jelgavnieces izvirzījās vadībā jau no paša sākuma. Lai gan lietuvietes izrādīja nelielu pretestību, VK “Jelgava” pārliecinoši uzvarēja ar 25:13. Otrajā setā komandas cīnījās par katru punktu visai līdzvērtīgi un vien pašā seta galotnē jelgavniecēm izdevās izvirzīties priekšā, noslēdzot setu ar 25:18. Savukārt trešais sets ritēja pēc tāda paša scenārija kā pirmais- jelgavnieces bija pilnība pārņēmušas vadību savās rokās, tādējādi gūstot pārliecinošu uzvaru 25:12. VK “Jelgavas” komandas labā 17 punktus guva Līva Sola, 11 – Liene Šimkuse.

VK “Jelgava” spēlētāja Līva Sola stāsta, ka pirmajā un trešajā setā ļoti labi padevušas serves, kuras pretiniecēm neizdevās uzņemt. Šajos abos setos lietuvietes nespēja dabūt bumbu “līdz grīdai” jelgavnieču laukuma pusē. Otrajā setā mājinieces bija iespēlējušas, tādēļ tām izdevās konkurēt ar jelgavniecēm. Līva atzīst, ka pretī gaidīja ko spēcīgāku. Alytaus “Prekyba-Parama’’ komandas sastāvs bija pilnībā nomainījies. Šoreiz sanāca uziet virsū kā tankam. Rīt pretī būs jau spēcīgāka komanda, tāpēc svarīgi ir noskaņoties spēlei un viss būs labi. Šogad komanda esot ļoti labi nokomplektēta, tādēļ rezultātiem arī būtu jābūt labiem.

Šīs dienas otrajā spēlē TK Kaunas-VDU uzņēma RSU/MVS komandu. Spēles pirmajā setā lietuvietes izrādījās pārākas, gūstot uzvaru pār RSU/MVS ar 25:17. Otrā seta sākumā cīņa bija līdzvērtīga, taču drīz pēc tam lietuvietēm izdevās pārņemt vadību un gūt atkārotu uzvaru ar 25:21. Trešajā setā rīdzinieces nokļuva iedzinējos jau pašā sākumā, pieļaujot dažāda veida kļūdas spēles laukumā, kas ļāva TK Kaunas-VDU izcīnīt uzvaru 25:15 un spēlē svinēt panākumu ar 3:0. Rīdzinieču sastāvā šajā spēlē 11 punktus guva Anija Jurdža, bet pa 9 – Agija Ankevica un Linda Brolisa.

RSU/MVS rezultatīvākā spēlētāja Anija Jurdža skaidro, ka šādu spēles rezultātu ietekmēja dažādi faktori – tika pieļautas nevajadzīgas kļūdas, komunikācijas trūkums komandā, kā arī dažām komandas spēlētājām šīs bija pirmās tāda līmeņa sacensības. Taču kļūdas esot apjaustas, no tām mācīsies un centīsies nākamajās spēlēs rādīt labāku sniegumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija