Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolistiem jāsper otrais solis

Jānis Celmiņš

Volejbolistiem jāsper otrais solis
Ansis Medenis, brāļi Armands un Gundars Celitāni - no šiem vīriem šovakar būs atkarīgs daudz
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase šovakar aizvadīs otro Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtas spēli, Jelgavā, Zemgales olimpiskajā centrā tiekoties ar Ungārijas valstsvienību. Mača sākums pulksten 19.00, tā tiešraide LTV7.

Latvijas izlase cīņu par iekļūšanu Olimpiskajās spēlēs, kas 2012. gadā risināsies Londonā, uzsāks no izslēgšanas kārtas, kur mūsu pretinieki būs Ungārijas izlase. Pirmajā mačā viesos Latvijas izlase bija pamanījusies nonākt iedzinēju lomā (0:2), bet prata atspēlēties un svinēja uzvaru ar 3:2, sperot pirmo soli nākamās turnīra fāzes virzienā. Pēc 0:2 neviens izmisumā neesot kritis. „Personīgi man bija iekšēji bija pārliecība, ka viss būs labi. Neviens panikā nekrita, tikām galā ar servju uzņemšanu un viss aizgāja,” īsi pēc pirmā mača viesos atzina Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās pirmajā mačā bija Hermans Egleskalns, kurš veiksmīgi aizstāja maču ne pārāk veiksmīgi iesākušo Gundaru Celitānu. Paredzams gan, ka šovakar Latvijas izlases sastāvs būs tāds pats kā pirmajā spēlē un laukumā bez Gunčas dosies arī Deniss Petrovs, Lauris Iecelnieks, Ansis Medenis, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns un Ingars Ivanovs libero pozīcijā. Izlases divpadsmitniekā salīdzinājumā ar pirmo spēli pret ungāriem notikusi viena izmaiņa. Valteru Rammu, kuram radušās problēmas ar aci, nomainījis nominālais libero pozīcijas spēlētājs Austris Štāls, kurš gan spēlei tiks pieteikts kā pusīte.

Neskatoties uz panākumu pirmajā spēlē, uzvara Latvijas izlasei būs nepieciešama arī otrajā mačā. Nākamajā kārtā iekļūs izlase, kura uzvarēs abas spēles. Ja katrai izlasei būs viena uzvara un viens zaudējums, tad neatkarīgi no tā ar kādu rezultātu būs uzvarēta vai zaudēta spēle, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem. Šīs kārtas pāra uzvarētājs iekļūs nākamajā kārtā jeb tā sauktajā priekškvalifikācijas turnīrā, kas risināsies no 22. - 27. novembrim. Priekšvalifikācijas turnīrā komandas sadalītas trīs grupās četrām komandām. Katras grupas uzvarētāja nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā – kvalifikācijas turnīrā, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012. gada 8. - 13. maijā.

Pauzītē starp abām spēlēm Latvijas izlase aizvadīja treniņmaču, tiekoties ar Latvijas volejbola speciālista Vitālijas Birjukova vadīto Kaļiņingradas „Yantar” komandu. Kopumā tika aizvadīti seši seti un panākumu mačā svinēja mūsējie.

Ungāru galvenais treneris Sandors Kantors bija optimists pirms pirmās abu komandu tikšanās, solot uzvaras abos mačos, bet pirms otrās ir nedaudz piesardzīgāks. "Laukumā tiksies divas spēkos līdzīgas komandas. Latvijas izlase spēlēs savā laukumā, tas viņiem uzliks papildus slogu. No otras puses – viņu līderis Gundars Celitāns otru tik sliktu spēli noteikti neaizvadīs. Viss būs atkarīgs no tā, kā mēs pratīsim izmantot sev dotās iespējas," pauž Ungārijas izlases treneris. Jāpiekrīt, ka Celitāns jaunākais noteikti vēlēsies reabilitēties par ne pārāk veiksmīgo sniegumu Ungārijā, turklāt savu skatītāju klātbūtnē.

Latvijas izlase uz Jelgavu devās jau ceturtdienas vakarā, kur paliks līdz pat mačam. Piektdien mūsējie aizvadīja divus treniņus, sestdien bija plānots vēl viens – viegls. Piektdienas pievakarē Zemgales OC zāli iemēģināja arī ungāri, kuri, pēc aculiecinieku stāstītā, bijuši ļoti motivēti. Maču abas komandas uzsāks šovakar pulksten 19.00, tā tiešraide LTV7 kanālā. Ieeja uz spēli ZOC bez maksas!

Latvijas izlases sastāvs atbildes spēlei pret ungāriem:

Deniss Petrovs, Agris Leitis (cēlāji), Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers, Armands Celitāns (pirmie tempi), Austris Štāls, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks, Ansis Medenis (otrie tempi), Gundars Celitāns, Hermans Egleskalns (diagonāles) un Ingars Ivanovs (libero).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-03 10:21, pirms 13 gadiem
Noteikti eju skatatities un atbalstīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-03 11:27, pirms 13 gadiem
Turās, veiksmi!

     [+] [-]

, 2011-09-03 11:34, pirms 13 gadiem
Veiksmi, labu prijomu, labu servi, lai ungārus izsistu no servju uzņemšanas un tad jau vajadzētu pietikt uzvarai, veiksmiigu spēli līderiem - Gundaram un Ansim

     [+] [-]

, 2011-09-03 12:01, pirms 13 gadiem
runrens rakstīja: Noteikti eju skatatities un atbalstīt!
Es arī! Nevar laist garām, ja notiek pie mājām!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-03 12:28, pirms 13 gadiem
Varēja vēl pieminēt, ka ieeja uz spēli ir bezmaksas.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-03 12:38, pirms 13 gadiem
janem otrais solis un miers

  +1 [+] [-]

, 2011-09-03 13:04, pirms 13 gadiem
Izlasot kā var kvalificēties, šķiet ka tas ir pilnīgi nereāli - sākumā jāuzvar šī grupa (no 3 komandām), pēc tam jāuzvar grupa no 4 komandām un pēc tam jābūt pirmajiem no 8, pilnīgs čau...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-03 13:11, pirms 13 gadiem
Es noskatiijos intervij ar Ansi un ta saverveeeju veselu baru ar faniemBuusim

  +1 [+] [-]

, 2011-09-03 13:56, pirms 13 gadiem
Busim, un kā vē būsim atbalstīt!!!

  +6 [+] [-]

, 2011-09-03 14:17, pirms 13 gadiem
Good luck Latvia. Hopefully there is LTV 7 live coverage in internet too.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-03 17:30, pirms 13 gadiem
Ruutu rakstīja: Good luck Latvia. Hopefully there is LTV 7 live coverage in internet too.
Tiešraide internetā : Olimpisko spēļu...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-03 19:20, pirms 13 gadiem
Thanks lilitami. I have to say that Latvia is playing very well. Hope to see Latvia on next stage of 2012 Olympic Games qualification tournament.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-03 21:05, pirms 13 gadiem
tomēr visu nokārtoja