Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Covid-19 apsvērumu dēļ Latvijas sieviešu izlase priekšlaicīgi pamet Baltkrieviju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Covid-19 apsvērumu dēļ Latvijas sieviešu izlase priekšlaicīgi pamet Baltkrieviju
Foto: Belarus Volleyball Federation

Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Covid-19 drošības apsvērumu dēļ neaizvadīs otru Minskā paredzēto draudzības spēli ar Baltkrieviju un jau devusies atpakaļ uz Daugavpili, vēsta volejbola federācija.

Kā jau ziņots, pirmajā pārbaudes spēlē Latvijas volejbolistes piekāpās Baltkrievijas izlasei - 16:25, 18:25, 17:25.

Pēc piektdienas mača divām spēļu norisē iesaistītajām personām tika fiksēts pozitīvs Covid-19 tests. Pēc sarunām ar Baltkrievijas Volejbola federācijas pārstāvjiem tika pieņemts lēmums neriskēt un otro spēli neaizvadīt Covid-19 drošības apsvērumu dēļ.

Latvijas izlase jau devusies mājup. Ierodoties dzimtenē, tiks veikti Covid-19 testi saskaņā ar valstī noteikto kārtību. Valstsvienība turpinās gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos – no 6. līdz 8. maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16. maijam – Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas – Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna – vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2021-05-02 08:04, pirms 3 gadiem
Nu super! Atrada vietu uz kurieni braukt!