Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

"VV/2015" visbiežāk nominēts Kirovs... Lipmans

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"VV/2015" visbiežāk nominēts Kirovs... Lipmans
Kaspars Daugaviņš un Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Gada beigas ir laiks, kad uz paveikto atskatās visi - gan atsevišķas sporta veidu federācijas, gan arī Latvijas sporta mamma - LOK, kā arī dažādas sīkākas sporta organizācijas. Neko nedarītāju pulkā nevarēja palikt arī "VV". Tā kā šajā sadaļā galvenokārt apkalpojam hokeju, tad, saprotams, ka šis rangs būs par hokeju. Lai nominācijās tiktu cildināti tiešām tikai paši izcilākie, izveidojām arī žūrijas komisija. Tajā kopā ar mani tika uzaicināta arī hokeja eksperte Bulta. Tātad paši labākie Latvijā ir...

Gada hokejists. Zemgus Girgensons. Bez variantiem. Vienīgais mūsu hokejists, kurš NHL spēle regulāri. Arī alga lielākā - 832 500 dolāru.

Labākais uzbrucējs. Kaspars Daugaviņš. Kas jādara uzbrucējam? Jāmet. Vai jāpiespēlē. Vai arī jāmet un jāpiespēlē. Ko Daugava darīja gan Maskavas "Dinamo" (23+18), gan PČ Prāgā (5+4).

Labākais aizsargs. Artūrs Kulda. Ar Beresņeva oktobra sākuma komentāru: "Šobrīd labākais mūsu aizsargs, vairāk jaucējs nekā organizators, taču ir viss, kas labam mūsdienu aizsargam nepieciešams. Labs spēka spēlē un arī uzbrukma beigu fāzē, kur Arčas metiens ir ļoti noderīgs."

Labākais vārtsargs. Edgars Masaļskis. Ar bijušā vārtsarga un Latvijas izlases novembra varianta galvenā trenera Ērika Miļuna septembra beigu komentāru: "Šovasar Edgars trenējās cītīgāk nekā pirms gada. Diezin, vai labākā sezona jau aiz muguras. Bija motivēts strādāt un diezgan ātri arī dabūja klubu, kur spēlēt."

Labākais juniors. Nu ir tam mazajam Ābolam (1,95m!) hokeja smeķis! "RD" ienāca kaut kā vienkārši - kā garāžā pie tēva dzeltenā žiguļa. Pirms pasaules junioru čempionāta apsolīja, ka piecas reizes dzirdēsim Latvijas himnu, un puika piecas reizes arī dziedāja!

Gada uzbrucēju trio. DDD!

Gada kapteinis. Ja jāizšķiras starp Latvijas izlases kapteini Daugaviņu un Vladivostokas "Admiral" kapteini Oskaru Bārtuli, tad laikam stratēģiski pareizāk būtu nominēt tālumnieku. Galu galā var taču abi to noskaidrot arī PČ Maskavā. Piedod, Soča! Viena spēle tomēr ir par maz! Tiksiet "play-off", atsaukšu šo ziņu kā melīgu.

Gada spridzeklis. Mārtiņš Dzierkals. Lasiet jauno "Sporta Avīzi"!

Gada jubilārs. Šoreiz izņēmums un 1. vieta tiek dalīta starp LHF prezidentu Kirovu Lipmanu un Latvijas izlases ārstu Jāni Kvēpu. Abiem - 75!
Gada lūdzējs.
Pēc Latvijas un Francijas spēles PČ Prāgā runāja, ka komanda lūgusi, lai paturot par galveno treneri Aleksandru Beļavski. Vēlāk gan izrādījās, ka lūdzējs bijis tikai viens - Miķelis Rēdlihs.

Gada pauzētājs. Tas nav ne Kerčs, nedz Beļavskis, bet gan mūsu hokeja Prezidents Kirovs Lipmans. Salīdzinot ar Kirovu, abu Aleksandru pauzes tādi bērnu šļupsti vien bijuši. Nu pauzēja 1998. gada PČ pret ASV izlasi Beļavskis kādas desmit sekundes. Kirovs pauzi iztur kopš vasaras vidus... tā arī līdz gada beigām nenosaucot Latvijas izlases galveno treneri. Žurnālistu pateicība! Vienmēr ir tēma, par ko rakstīt. Un saņemt feniņus...

Gada sapnis. Šajā nominācijā Bultas balss netika ņemta vērā. Kaut arī šķirnes suņi mēdzot sapņot. Biju nosapņojis, ka Ronalds Ķēniņš spēlēs NHL, un Ronis tur spēlēja un vēl daudz spēlēs.

Gada iekšā rāvējs. Bimbambols, krokets un amerikāņu futbols ir greizsirdīgi uz Armandu Simsonu. "Dinamo" mārketings arēnā prot ievilināt pat tos, kuriem hokejs ir tikai dzīves 99. būtiskākā nepieciešamība. Kā Simsonam tas izdodas? Ar iebarošanu, iebaidīšanu un līdzvērtīgām metodēm.

Gada atlūgumu rakstītājs. Hokeja federācijas viceprezidents Helmuts Balderis-Sildedzis vasarā atkal pameta LHF Valdi. Hokeja statistiķi strīdās, vai šī bijusi piektā vai sestā reize...

Gada Figaro. Tikai Sorokins un vienīgi Sorokins! Pats spēlē, trenē "Mogo", komentē spēles, ir "Viasat" hokeja studijas eksperts. Un vēl atrod laiku, lai trenētu savas sliekas, tfu, Ventspils komandu.

Gada Ozoliņš. Tas, kurš pērn spēlēja Kokšetavā un šogad Angarskā. Tātad - Artūrs. Nopietns pretendents bija arī Jānis.
Gada tētis.
2015. gadā jaundzimušie vismaz trijās ģimenēs - Daugaviņiem, Galviņiem un Dārziņiem, bet "VV" žūrija savas abas balsis atdeva Artūram Irbem. Kurš Amerikā pieskata savu 19 gadus veco dēlu Ati.

Gada atgriešanās. Bulta bija par Armandu Bērziņu, kurš "DR" atgriezies pēc piecām sezonām, es par Janu Gerkenu, kura no Īrijas Latvijā atgriezusies pēc 14 gadiem.

Gada debitants. Visspilgtākā debija izdevusies Edgaram Lūsiņam ("Prizma"). Kā hokeja vārtu pārzinātājam TV pārraidēs.

Gada psihotājs. Pasaules čempionātā pēc 1:2 zaudējuma Vācijai Kirovs Lipmans Latvijas izlases ģērbtuvē pamatīgi psihoja un ārdījās. Uzvara mums ļautu praktiski saglabāt vietu elitē, kā arī nopelnīt apmēram par 350 000 eiro vairāk. Jo tobrīd reāla bija vieta arī 1/4 finālā.

Gada izaugsme. Skaidrs, ka Leonīds Beresņevs. Gada sākumā viņš netrenēja neko, jūlijā bija HS "Rīga" galvenais treneris, decembrī ar U-20 uzvarēja PČ 1. divīzijā, bet nu jau ir galvenais pretendents lielās izlases stūrēšanai. Kurš vēl nepiekritīs, ka Latvija ir visu iespēju zeme?

Gada šoferis. Tas, kurš brauc ar "Ladu". Toljati "Ladu".

Gada leģionārs. Te nu mūsu domas ar Bultu kardināli atšķīrās un tā arī nespējām vienoties par vienu kandidatūru. Es biju par to Kundrāteku, ko atlaida, Bulta par to Puszābaku (vai Poluzakovu), ko Lielais Juris paņēma kā vienu no diviem uzbrukuma stiprinātajiem.

Gada projekts. Hokeja izlašu viesnīca pie "Volvo" halles.

Gada metējs. Ja pieaugušo hokejā, tad gomeļietis Edijs Brahmanis (40), bet tā kā nolikums nav bijis precīzi uzrakstīts, tad uz gada metēja titulu pretendē arī junioru vecumu pāraugušais Kvebekas junioru līgā spēlējušais Ņikita Jevpalovs (50).

Gada piespēlētājs. Te viss skaidrs. Kaut arī Rihards Bukarts mina uz papēžiem (55), Jevpalovam par vienu piespēli vairāk.

Gada piespēlētājs pretiniekiem. Piedod, Soča!

Gada alus. "Miķeļa alus" hokejā; ārpus hokeja - "Raiskumietis".

P. S. Saskaitot visus nominantus, atkal pirmais iznāk Kirovs - 2,5 punki...

  +1 [+] [-]

, 2015-12-26 21:02, pirms 8 gadiem
Gada jubilārs. Šoreiz izņēmums un 1. vieta tiek dalīta starp LHF prezidentu Kirovu Lipmanu un Latvijas izlases ārstu Kirovu Lipmanu. Abiem - 75!

Iezagusies kļūdiņa!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-26 21:04, pirms 8 gadiem
KIROVS pirmais laikam tapec ,ka kluvis par dakteri ?

  +2 [+] [-]

, 2015-12-26 21:08, pirms 8 gadiem
worse rakstīja: Gada jubilārs. Šoreiz izņēmums un 1. vieta tiek dalīta starp LHF prezidentu Kirovu Lipmanu un Latvijas izlases ārstu Kirovu Lipmanu. Abiem - 75!

Iezagusies kļūdiņa!
Paldies! Tur Bulta vainīga... Ātri rakstīja.

     [+] [-]

, 2015-12-27 21:21, pirms 8 gadiem
Vai Kirovam arī kāda balva paredzēta... ?

     [+] [-]

, 2015-12-27 21:26, pirms 8 gadiem
Dzons4 rakstīja: Vai Kirovam arī kāda balva paredzēta... ?
Protams! Bet Kirovs jau pats ir kā balva mūsu hokejam...

     [+] [-]

, 2015-12-28 12:12, pirms 8 gadiem
Izrādās, ka arī hokejā ir šoferi un šoferu dēli...

     [+] [-]

, 2015-12-28 12:54, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Izrādās, ka arī hokejā ir šoferi un šoferu dēli...
Ja visur no tiem šoferiem un viņu dēliem būtu tik liela jēga kā šajā konkrētajā gadījumā hokejā, tad jau viss būtu dikti labi
restorāni Rīgā - saņem atlaides