Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Maršruts: Liepāja – Jelgava... un atpakaļ

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Maršruts: Liepāja – Jelgava... un atpakaļ
"Zemgale/LLU" uzbrukumā
Foto: Guntis Lazdāns, lhf.lv

Hokeja sezonai gatavojas ne tikai Rīgas “Dinamo”, bet arī Latvijas čempionāta komandas. Šoreiz par vicečempioniem - “Zemgali” un HK “Liepāja”. Kur man jau reizēm sāk jukt – kurš te liepājnieks, kurš jelgavnieks? Katru gadu starp šīm komandām migrē hokejisti, taču šīs vasara ir īpaša – nu Jelgavā būs arī treneris no Liepājas – Igors Ļebedevs. Galvenais gan paliek Valerijs Kuļibaba, kurš arī kādu brīdi bijis liepājnieks, taču hokejā – īsts rīdzinieks. Ja piektdienas pēcpusdiena jums brīvāka, tad brauciet uz Volvo halli – 17.00 tur nūjas krustos “Zemgale” un “Prizma”.

“Zemgale” kļūst stiprāka
Visām septiņām virslīgas komandām 17. augustā bija jāiesniedz t.s. Iepriekšējie pieteikumi Latvijas čempionātam. Mirkli pirms tā sazinājos ar “Zemgales” galveno treneri Valeriju Kuļibabu, kurš pastāstīja par būtiskākajām pārmaiņām. Tātad klāt nākuši – aizsargi Iļja Makarovs (Liepāja), HK “Rīga” kapteinis Aleksejs Popovs, no Norvēģijas atgriezies Rinalds Rosinskis, viņš gan spēlē pret SKA/”Ņeva” guvis savainojumu, no Čehijas pārbraucis Niklāvs Balgalvis. Aizsardzībā zaudējumi – Imants Ļešovs, Andrejs Kostjuks, Kristaps Jakobsons bija uz pārbaudi VHL spēlējošā Ķīnas klubā, taču ir jau atgriezies. No pērnās sezonas uzbrucējiem spēlēt beiguši Olafs Aploks, kā arī 18 gadus vecais Rihards Paškausks, kuru nomocījušas traumas. Komandas pieteikumā nav vēl dažu uzbrucēju. Klāt nākuši liepājnieki Aleksandrs Novikovs un Māris Miezis, Marks Mežsargs (ASV) un Kristers Bormanis (pārbaudes laika līgums). Ar komandu trenējas arī divi bijušie “Mogo” uzbrukuma līderi – Rustams Begovs un Rūdolfs Prūsis. Hokeja kuluāros runāja, ka varbūt Jelgavā sezonu sākšot arī “Dinamo” pārbaudi neizturējušais Lauris Rancevs, taču laikam jau Zviedrija.

Jau pērn “Zemgale” pārsteidza, pusfinālā no cīņas par medaļām izsitot “Mogo”. Šovasar (pēc uzvārdiem!) tā kļuvusi vēl stiprāka. Jau pērn savu varēšanu pierādīja jaunais (1976.) treneris Valerijs Kuļibaba, šogad palīgos Igors Ļebedevs – divi gana ambiciozi treneri. Turklāt, ja kāda komanda piebriest, tad atbilde skaidra – tur maksās vairāk. Tāpēc arī spēlētāju kustība: Liepāja – Jelgava.

“Zemgale”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Petkusa Makarovs (Liepāja)a Minajevs (Liepāja)
v Cimermanisa Rosinskis (“Vikings”/Norvēģija-2)a Im. Ļeščovs (“Ritten”/ Alpi)
a Grundmanisa Popovs (KH “Rīga”/MHL)a Kostjuks (ASV)
a Mežulisa Balgalvis (Čehija-3)a Gelažis (Mārupe/jau pērn)
a Švēdenbergsu Prūsis (? “Mogo”)u Paškausks (beidz spēlēt)
a Zeilisu Begovs (? “Mogo”)u Ribčiks (“Junostj”/ Baltkrievija)
a Jakobsonsu Miezis (Liepāja)u Aploks (beidz spēlēt)
u Adelsonsu Novikovs (Liepāja)u Namiķis
u Āboliņšu Mežsargs (NA3HL/ASV)u Potapovs
u Millersu Bormanis (GMHL/ FHL/ASV)u Indrijaitis
u Ogorodņikovsu Legzdiņš
u Kurņigins
u Moiseičenko
u Feoktistovs
u Bernhards
u Kārkliņš

Vasiļonoks: ”Naudas maz, bet darba būs daudz”
Liepājā atkal reorganizācija – iepriekšējo sezonu HK “Liepāja” pabeidza ar diezgan lielām naudas grūtībām, nu ir atrasts jauns galvenais komandas atbalstītājs. Līdz ar to daudz kas būs pa jaunam, bet saglabājot arī vecās iestrādnes. Kluba prezidents – gan jauns, gan ļoti pieredzējis: viens no tiem rīdziniekiem, kurš pirms 20 gadiem sāka Liepājā attīstīt hokeju – Mihails Vasiļonoks. Pēdējos gados bijām pieraduši, ka Liepājas komandu vada Igors Ļebedevs kopā ar Aleksandru Cicurski, nu būs jauni treneri 34 gadus vecais Maksims Bogdanovs, kuru hokeja sabiedrība droši vien labāk atceras kā tiesnesi, pērn arī galvenais treneris Liepājas U-18 komandā. Bogadnovam palīdz vēl divi vietējie kadri – Kārlis Liepiņš (fiziskā sagatavotība) un Reinis Repšs (vārtsargi), kā arī bijušais “Prizmas” uzbrucējs Nikolajs Siļčonoks. Komandas vadība, ieskaitot menedžeri Kasparu Repšu, gados jauna – 35, 34, 32, 28 gadi. Jauni, strādīgi un ar vēlmi mācīties. Ko daļēji realizējuši, strādājot Liepājā kopā ar “Dinamo” treneriem dinamiešu treniņnometnē.

“Kas jauns Liepājā”, pārjautā Mihails Vasiļonoks. “Ir jauna forma – ar lauvām... Arī komanda gados jauna, bet sprauna. Liela auguma puiīs, kā mīlēja teikt Vladimirs Jurzinovs: “Materiāls labs, tikai jāstradā!” Treniņos ļoti labi izskatās trijnieks, kur kopā spēlē pieredzējušais Bajarūns ar diviem astoņpadsmit gadus veciem puikām – Fominu un Freidenfeldu. No Anglijas, kur viņš jau dzīvo 12 gadus, Liepājā atgriezies uzbrucējs Ļaščenko, ar viņu jau ir līgums. No Norvēģijas atgriezies Dokutovičs. Acīmredzot komandā vairs nebūs aizsarga Tūbeļa, kurš jau pērn darba dēļ spēlēja epizodiski. Freimanis droši vien dosies uz Kanādu, kur jau pasen dzīvo viņa vecāki. Trenējas arī Freibergs, viņam līdz 31. augustam jātiek skaidrībā – pie mums vai kaut kur citur. Man, protams, ir prieks, ka divi liepājnieki – Mamčics un Kalns ir “Dinamo”. Ceru, ka tiks arī spēlēt. Bet mums ir sadarbības līgums ar “Dinamo”, esam oficiāls fārmklubs. Droši vien vairāki dinamieši, kam ir divvirzienu līgumi, spēlēs pie mums. Ar “Dinamo” mums veidojas laba sadarbība. Vietējie dinamiešu treneri tomēr labāk izprot situāciju nekā Heikile vai kāds cits ārzemnieks.”

Trešdien HK “Liepāja” Rigā paredzēta pārbaudes spēle ar “Mogo”, bet augusta beigās/septembra sākumā Liepājā notiks četru komandu turnīrs “Amber Puck” – HK “Liepāja”, “Kurbads”, “Zemgale”, “Lido”.

HK “Liepāja”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Mažisg. tr. Max. Bogadnovsg. tr. Ļebedevs (“Zemgale”)
a Alonderistreneri Liepiņš un Siļčonoksv Miščuks
a Bērziņšv Zakrevskis (“Prizma”)a Freimanis (Kanāda?)
a Vībansa Minajevs (“Zemgale”)a Mamčics (“Dinamo”)
a Freibergs (?)u Bajaruns (Žlobina/Baltkrievija)a Makarovs (“Zemgale”)
a M. Jākobsonsu Korņilovsa Tūbelis (iet jūrā)
a Demitersu Visockis (“Muik Hockey”/Somija-3)u Kalns (“Dinamo”)
u Freijsu Dokutovičs (Norvēģija-3)u Miezis (“Zemgale”)
u Ņekļudovsu Ļaščenko (NIHL/ Anglija)u E. Homjakovs (“Kurbads”)
u Štelmahersu Butāns (HK “Rīga”/ MHL)u Zabis (Milūza/Francija)
u Žučkovsu Novikovs (“Zemgale”)
u Fominsu Dilevka (“Gjovik”/Norvēģija-2)
u Freidenfelds

restorāni Rīgā - saņem atlaides