Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Trīskārtējā olimpiskā čempione sprintā skries Ņujorkas maratonu

Jānis Pārums

Trīskārtējā olimpiskā čempione sprintā skries Ņujorkas maratonu
Marija Žozē Pereka

Trīskārtējā olimpiskā čempione sprinta distancēs Marija Žozē Pereka labdarības vārdā nolēmusi piedalīties Ņujorkas maratonā, kas norisināsies novembra sākumā.

Šobrīd Perekai ir 45 gadi, bet pēdējos desmit gadus viņa vispār nav trenējusies. Tagad treniņus gan viņa ir atsākusi, lai pēc iespējas labāk sagatavotos 42.195 kilometru distancei.

Karjeras laikā Francijas sprinteres disciplīnas bija 200 un 400 metru skrējieni. 1992.gadā Barselonas olimpiskajās spēlēs viņa triumfēja 400 metros, bet četrus gadus vēlāk Atlantā gan 200, gan 400 metros. Pereka 1991. un 1995.gadā bijusi arī pasaules čempione, bet 1994.gadā – Eiropas čempione (visos gadījumos – 400 metru distancē).

Vienīgais iemesls, kāpēc savulaik izcilā sprintere piekritusi piedalīties gaidāmajā maratonā – iespēja savākt naudas līdzekļus 2010.gada Haiti zemestrīcē cietušajiem. Viņa norādījusi, ka cer ne tikai piedalīties maratona skrējienā, bet arī sasniegt finišu.

Ņujorkas maratons norisināsies 3.novembrī. Jāpiebilst, ka sacensībās piedalīsies arī Latvijas visu laiku labākā skrējēja Jeļena Prokopčuka, kas divreiz Ņujorkā uzvarējusi – 2005. un 2006.gadā.

Izmantotie resursi:
Actualité du jour en direct, politique,...