Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

SOK, iespējams, atkārtoti pārbaudīs Švacera Pekinas olimpiādes dopinga analīzes

Jānis Pārums

SOK, iespējams, atkārtoti pārbaudīs Švacera Pekinas olimpiādes dopinga analīzes
Alekss Švacers
Foto: style.it

30.oktobrī 2008.gada olimpiskais čempions 50 kilometru soļošanā, itālis Alekss Švacers izmeklēšanas ietvaros sniedza paskaidrojumus Itālijas olimpiskajai komitejai par dopinga lietošanu.

Jāatgādina, ka pirms Londonas olimpiskajām spēlēm 27 gadus vecais Švacers atteicās iziet dopinga testu, tāpēc tika izslēgts no Itālijas izlases. Vēlāk viņš atzina, ka ir lietojis EPO un paziņoja, ka beidz karjeru. Toreiz Švacers ar nožēlu sacīja: "Gribēju Londonas olimpiskajās spēlēs būs vēl spēcīgāks, taču pieļāvu kļūdu. Tas ir smagākais trieciens manā dzīvē."

Vakar Švacers žurnālistiem sacīja: "Pateicu to pašu, ko pirms trim mēnešiem, man nav ko piebilst. Esmu ļoti sarūgtināts, ka jūs esat šeit savākušies. Pēc tam, kad izcīnīju Pekinas olimpisko spēļu zeltu, jūsu bija piecreiz mazāk. Tas tomēr liecina, ka kaut kas ar sportu nav kārtībā...

Starptautiskā Olimpiskā komiteja savukārt izskata iespēju veikt atkārtotu Pekinas olimpisko spēļu laikā ņemto Švacera dopinga analīžu pārbaudi. Itālis apgalvo, ka tolaik aizliegtās vielas nelietoja.

Izmantotie resursi:
SuperSport