Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ikauniece: "Uz Gocisu braucu pēc A normatīva"

Jānis Pārums

Ikauniece: "Uz Gocisu braucu pēc A normatīva"
Laura Ikauniece
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Septiņcīņniece Laura Ikauniece, kura aizvadītās nedēļas beigās daudzcīņas sacensībās Gocisā (Austrija) sasniedza olimpisko A normatīvu, portālam Sportacentrs.com atzina, ka starta bija rūpīgi gatavojusies, tāpēc bija pārliecība, ka viss izdosies.

"Pavasarī cītīgi trenējos nometnēs, tika ieguldīts daudz darba, lai tiktu uz Londonu. Uz Gocisu braucu ar mērķi izpildīt A normatīvu. Vien domāju, ka punktu summā būs ap 6160 (A normatīvs ir 6150). Vislielākais prieks laikam ir par 800 metru distanci, kur galvenais bija noskriet [savu spēju robežās, lai sasniegtu A normatīvu]," atzina Ikauniece, kura septiņcīņas pēdējā disciplīnā 800 metros personisko rekordu laboja par vairāk nekā trim sekundēm. Pēc ne tik laba rezultāta šķēpmešanā, treneris nebija labā omā un teica, ka, ja nenoskriešu labi, neizpildīšu normatīvu. Tāpēc centos vēl vairāk."

Jautāta, kurās disciplīnās sportiste redz vislielākās izaugsmes iespējas, Ikauniece atbildēja: "Esmu jauna, man ir daudz rezerves gan 100 metru barjerskrējienā, gan 200 metros, tāpat arī augstlēkšanā un tāllēkšanā. Ir kur augt!"

"Startēšu gan Eiropas čempionātā Helsinkos, gan olimpiskajās spēlēs Londonā. Viss būs labi, organisms atjaunosies. Lielākais akcents, protams, tiks likts uz Londonu. Nākamnedēļ startēšu "Rīgas kausos", pēc tam vēl pāris sacensībās, šobrīd jāuzlabo ir ātrums, bet sacensības ir vislabākais treniņš. Pēc tam plānotas arī nometnes," piebilda Ikauniece.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Ikauniece Gocisā izcīnīja 11.vietu, nopelnot 6282 punktus, kas ir trešais augstākais sasniegums Latvijas septiņcīņas vēsturē (aiz Aigas Grabustes 6507 un 6396 punktiem – aut.).

     [+] [-]

, 2012-05-31 13:40, pirms 12 gadiem
Šogad vajag dabūt 6500 un OS ir laba vieta kur to paveikt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-31 15:36, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Šogad vajag dabūt 6500 un OS ir laba vieta kur to paveikt!
6500 mēs varam cerēt no Grabustes kas varētu būt vismaz top6 rezultāts, Ikaunieces gadījumā būs jau labi ja viņa atkārtos šos pašus 6282, ar ko varētu būt pietiekami vietai labāko piecpadsmitniekā.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-31 17:39, pirms 12 gadiem
Laurai šodien 20. Sveicam dzimšanas dienā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja