Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tadese apņēmies labot sev piederošo pasaules rekordu pusmaratonā

Jānis Pārums

Tadese apņēmies labot sev piederošo pasaules rekordu pusmaratonā
Zersanejs Tadese
Foto: IAAF

Pieckārtējais pasaules čempions un pasaules rekordists pusmaratonā, eritrejietis Zersenajs Tadese šī gada 6.aprīlī "Hervis" Prāgas pusmaratonā apņēmies labot pasaules rekordu.

Pasaules rekords Tadesem pieder kopš 2010.gada 21.marta, kad viņš Lisabonā distanci veica 58 minūtēs un 23 sekundēm, par desmit sekundēm labojot Semjuela Vandžiru sasniegumu. Iemesls, kāpēc Tadese šoreiz rekorda labojumu iecerējis Prāgā, ir vienkāršs – pērn tur tika sasniegti ļoti augsti rezultāti un uzvarētājs Atsedu Tsegajs (Etiopija) distanci noskrēja 58 minūtēs un 47 sekundēs.

Pusmaratonā Tadesem konkurentu ir maz – desmit gadu laikā viņš zaudējis vien trijos pusmaratonos, turklāt piecreiz uzvarējis pasaules čempionātā. Pēdējo zaudējumu viņš piedzīvoja salīdzinoši nesen – tikai divas nedēļas pēc triumfa pērnā gada pasaules čempionātā (6.oktobrī Kavarnā, Bulgārijā) viņš finišēja tikai trešajā vietā Birmingemas pusmaratonā, uzrādot sev netipiski pieticīgu rezultātu – 1:01:06.

Tadesem, kurš ir 2007.gada pasaules čempions krosā, kā arī olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļnieks (10 000 metru distancē), uzvarēt Prāgā nebūs viegls uzdevums – viens no viņa sīvākajiem konkurentiem būs kenijietis Filemons Limo, kurš 2010.gadā kļuva par pirmo, kas Prāgas pusmaratonu veicis ātrāk par stundu.

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...