Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Roze: "Ap 35. kilometru sapratu, ka rekorda nebūs"

Jānis Pārums

Roze: "Ap 35. kilometru sapratu, ka rekorda nebūs"
Renārs Roze
Foto: 1188.lv

Latvijas skrējējs Renārs Roze, kurš aizvadītās nedēļas nogalē Frankfurtes maratonā izcīnīja 32.vietu, tikai 45 sekundes atpaliekot no personiskā rekorda, portālam Sportacentrs.com pastāstīja, kāpēc nav izdevies personiskā rekorda labojums.

Frankfurtē Roze sasniedza rezultātu 2:22:20, kas ir viņa otrais visu laiku labākais rezultāts maratonā. Jāatgādina, ka šopavasar Roterdamā Renārs distanci veica 45 sekundes ātrāk jeb 2:21:35, kas ir šogad vislabākais rezultāts starp Latvijas maratonistiem.

"Kopumā esmu apmierināts, jo Frankfurtē laiks tomēr bija par aukstu – jau kādā trešajā kilometrā jutu, ka kāju muskuļi sāk vilkties kopā. Gan sievietēm, gan vīriešiem sākuma daļa bija jūtami lēnāka nekā turpinājums, vajadzēja laiku, kamēr muskuļi iesilst. Sākumā tā skriešana nebija tik patīkama, bet pakāpeniski atgāja. Man pie 30.kilometra grafiks bija vēl nedaudz ātrāks kā pavasarī [kad tika sasniegts personiskais rekords], bet beigas bija grūtas. Ja paskatās uzvarētāju rezultātus, tad tas laikam arī bija labākais, uz ko es šobrīd biju spējīgs. Visi būtu skrējuši ātrāk, ja būtu siltāks," atzina Roze, kurš piebilda, ka tās veselības likstas, kas bažīgu darīja pirms maratona, sacensību laikā nelika par sevi manīt.

"25.kilometrā, kad sāku atpalikt no sieviešu līderēm, šķita, ka viņas ir kāpinājušas tempu un es acīmredzot sāku plīst, taču pie 30.kilometra redzēju, ka tas [mans] temps tomēr ir saglabājies," piebilda skrējējs. "Vēlāk jau enerģijas sāka trūkt, bet pie 40.kilometra es sapratu, ka man jāsaņemas, lai varētu pārspēt pagājušā gada Amsterdamas rezultātu (2:22:29). Droši vien jau pie 35.kilometra es sapratu, ka nebūs [personiskā rekorda], jo uz priekšu gāju diezgan pagrūti. Taču citiem gāja vēl grūtāk... Man prieks, ka daļu no tiem, kas centās turēt sieviešu līderēm, finišā apsteidzu, jo pēdējos kilometros viņi noplīsa."

"Ceru, ka [nākamā gada] pavasarī izdosies izskriet personisko rekordu. Jāskatās, kur pavasarī ir kāds liels maratons, kur varēs skriet ar vadošo sieviešu grupu, kas skrien gana ātri. Ja būs doma skriet ātrāk par divām stundām un divdesmit minūtēm, tad jau no pirmajiem kilometriem būs jāskrien vienam pašam, kas tomēr ir daudz nepateicīgāk," uzsvēra Roze.

Viņš atzina, ka nākamais maratons varētu būt nākamā gada martā vai aprīlī Romā, Parīzē vai kādā citā Eiropas pilsētām. Skrējējs arī atzina, ka pirmās dienas pēc Frankfurtes ir fiziski smagas, sakrājies nogurums, tāpēc tagad Roze atvelk elpu, bet vēlāk pakāpeniski atsāks treniņus. Līdz gada beigām nopietnu startu noteikti nebūs, bet jaunā gada sākumā viņš kaut kur Eiropā varētu noskriet pusmaratonu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-31 01:06, pirms 12 gadiem
Oldšeterhends rakstīja: Pēc virsraksta domāju, ka tas ir sieviete!
Tītars arī domāja...

Bet Renāram pavasarī viss izdosies