Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dzenītis: "Latvijas čempiontituls ranga punktu dēļ ir ļoti svarīgs"

Emils Ozerinskis

Dzenītis: "Latvijas čempiontituls ranga punktu dēļ ir ļoti svarīgs"
Sandis Dzenītis. Foto: Guntis Bērziņš

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā sestdien un svētdien norisinājās Latvijas čempionāts vieglatlētikā. Ar savu līdz šim sezonas tālāko lēcienu (15,71 metrs) par zelta medaļas ieguvēju trīssoļlēkšanas sektorā kļuva Salaspils sporta skolas pārstāvis Sandis Dzenītis, kurš pēc sacensībām dalījās savā komentārā ar Sportacentrs.com.

23 gadus vecais Sandis Dzenītis trīs mēģinājumos lidoja vismaz līdz 15,50 metru atzīmei. Labāko lēcienu sportists veica ar ceturto piegājienu, uzstādot sezonas labāko rezultātu ar 15,71 metru. Tuvākais sekotājs Dzenītim bija 15,31 metru sasniegušais Elvijs Misāns.

15 metri un 71 centimetrs - tavs šīs sezonas tālākais lēciens. Cik apmierināts esi ar to, ko izdevās parādīt Latvijas čempionātā?
Uz doto momentu varbūt pat ir tīri labi. Man priekšā vēl ir divas sacensības, kurās ceru uzlabot savu rezultātu. Pašam gribējās augstāku rezultātu, jo šīs ir B ranga sacensības, kas dod 100 punktus pa virsu par uzvaru. Būtu gribējies sasniegt 16 metrus, bet ir kā ir. Priekšā divas sacensības. Būs labi.

Kur izšķiras ir tas rezultāts vai nav? Varēji pats pielikt tehniskajā izpildījumā, ieskrējienā vai kādā citā niansītē?
Pirms divām nedēļām Eiropas čempionātā galīgi netiku galā ar ieskrējienu. Tādēļ bija tikai 15,45. Pa šīm divām nedēļām ieskrējienu kaut cik sakārtojām. Sanāca trīs labi lēcieni virs 15,50. Tas liecina, ka ejam uz augšu un pēc vēl divām nedēļām būs vēl labāk.

Pašam celis ir noteipots. Cik liela problēma tā ir?
Kā jau saku, trīssoļlēcējiem vienmēr kaut kas sāp. Es teiktu, ka tas nav nopietni, taču jābūt piesardzīgam. Šī disciplīna ir ļoti traumatiska, tādēļ jācenšās minimalizēt traumu risku, kas rodas sacensībās.

Otro gadu pēc kārtas esi Latvijas čempions trīssolī. Vai šis tituls arī dod kaut ko vairāk par medaļu kaklā? Ir kādas prēmijas un iespējas vairāk ieguldīties treniņprocesā vai arī tie ir vienkārši mači, kuros jāparāda rezultāts?
Tas dod motivāciju turpināt trenēties. Protams, kā jau minēju, tie ir arī šie 100 reitinga punkti, kas nāk klāt pasaules rangam. Tādēļ šeit uzvarēt ir ļoti svarīgi. 100 punkti ir daudz. Trīssolī 100 punkti ir viens metrs. Ja uzvari F līmeņa sacensībās, tad tie ir tikai 15 punkti. Tas uzreiz ir 85 punkti klāt pie rezultāta, kas mums sportistiem ir ļoti svarīgi.

Pieminēji Eiropas čempionātu, kurā tā patiesi pirmo reizi atrādījies plašākai publikai. Sektorā lec Eiropas spicākie džeki, kuri lido metru un vēl tālāk. Kādas ir sajūtas viņiem blakus?
Arī intervijā teicu, ka tā man ir pieredzes krāšana. Zināju, ka nepretendēju tur ne uz finālu, ne medaļām. Īsti tur es vēl neesmu. Esmu vēl jauns un savas iespējas būs. Labākais, ko varu paņemt, ir pieredze, cīnīties ar sevi un savu rezultātu.

Kur ir tā lielākā vieta rezultāta progresam? Fiziskajā spēkā jāpieliek vai jānoslīpē tehnika?
Es vairāk cīnos ar tehnisko izpildījumu, jo vēl nesanāk aizvadīt pilnvērtīgus treniņus veselības traucējumu dēļ. Tur ir jāpiestrādā. Jācer, ka nedēļas laikā ar to izdosies tikt galā un sniegtos pēc laba rezultāta.

Šodien tāds nopietnāks konkurents sektorā tikai Elvijs Misāns. Pēc nedēļas atbrauks arī kaimiņi. Cik daudz sektorā esi pats ar sevi un cik daudz tevi motivē konkurentu parādītais sniegums?
Man konkurenti ir ļoti svarīgi. Visos mačos, kuros ir spēcīgi konkurenti, uzrādu savu labāko rezultātu. Izņēmums bija Eiropas čempionāts, kur bija tikai trīs lēcieni. Nepaspēju ielēkāties un pierast pie seguma. Nevaru uzlekt sacensībās, kur konkurence nav stiprākajā līmenī. Baltijā atbrauks vēl stiprāki konkurenti, un tur varam sniegties pēc labāka rezultāta.

Vai par Eirpas čempionātu varam teikt, ka uzdeva stress tik lielā stadionā?
Stress noteikti bija. Ar tādiem konkurentiem startēt man bija par šerpu šajā pirmajā reizē. Kā jau teicu, pieredze ir pieredze - nākamreiz būs labāk.

Lasi vēl...

# Blaževiča: "Nevaru nesmaidīt, kad startēju kopā ar Latvijas meitenēm"
# Grava: "Gribētos, lai arī 200 metros pieeju tuvāk Latvijas rekordam"