Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva vismaz uz laiku beigs karjeru

Jānis Pārums

Isinbajeva vismaz uz laiku beigs karjeru
Jeļena Isinbajeva
Foto: AFP./Scanpix

Divkārtējā olimpiskā un pasaules čempione, krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva atklājusi, ka pēc šī gada pasaules čempionāta vismaz uz laiku paņems pauzi, lai pievērstos personiskajai dzīvei.

"Gribu paņemt pārtraukumu savā karjerā, apprecēties un kļūt par māti," sacīja 31 gadu vecā kārtslēcēja. "Esmu par to daudz domājusi. Pauzei ir savi plusi un mīnusi. Protams, es domāju par 2016.gada olimpiskajām spēlēm Rio. Būtu patiešām lieliski izcīnīt vēl vienu olimpisko medaļu."

Jāatgādina, ka pērnā gada nogalē Isinbajeva runāja par karjeras beigšanu (ko šobrīd nomainījuši "viegli toņi", proti, runa ir vairs tikai par pārtraukumu karjerā): "Pēc 2013.gada pasaules čempionāta beigšu karjeru. Taču, jo tuvāk tā diena nāk, jo vairāk es saprotu, ka negribu pamest sportu tik ātri. Tas ir grūti. Man pietrūks medaļu izcīnīšana un valsts himnas atskaņošana man par godu."

Isinbajeva neslēpa, ka uz dzimtenē gaidāmo pasaules čempionātu (augustā Maskavā) vēlas sasniegt labāko sportisko formu: "Esmu ļoti motivēta un jūtos labi sagatavojusies. Es labprāt Maskavā sasniegtu jaunu pasaules rekordu."

Karjeras laikā Jeļena Isinbajeva sasniegusi 30 pasaules rekordus (17 – stadionā, 13 – telpās, pašreizējie rekordu ir, attiecīgi, 5.06 un 5.01 metrs), divreiz kļuvusi par olimpisko un pasaules čempioni, vienreiz triumfējusi Eiropas čempionātā. 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs Isinbajeva izcīnīja bronzas medaļu, piekāpjoties amerikānietei Džeiniferai Sūrai un kubietei Jarislejai Silvai.

Šīs sezonas rangā Isinbajeva ieņem trešo vietu (4.78), piekāpjoties jau pieminētajām Silvai (4.90) un Sūrai (4.80). Silvai pieder trīs labākie rezultāti pasaulē šosezon (4.90, 4.85, 4.81). Pirms šīs sezonas 26 gadus vecās kubietes personiskais rekords bija tikai 4.75 metri.

Izmantotie resursi:
Russia Beyond The Headlines ASIA: Top Stories

  +1 [+] [-]

, 2013-06-30 17:08, pirms 11 gadiem
Beidz tikai vienreiz. Uz laiku paartrauc.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-30 19:42, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Beidz tikai vienreiz. Uz laiku paartrauc.
Es katru dienu 3x beidzu.