Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mutai Berlīnē cer labot pasaules rekordu maratonā

Jānis Pārums

Mutai Berlīnē cer labot pasaules rekordu maratonā
Džefrijs Mutai
Foto: Jiro Mochizuki, IAAF

Svētdien Berlīnē notiks 39. BMW Berlīnes maratons. Kad pasaules ātrākajā trasē ir pasaules ātrākais skrējējs, tas vienmēr ir kaut kas īpašs. Berlīnē tas parasti nozīmē pasaules rekordu, kas šajā trasē pēdējo 15 gadu laikā labots septiņas reizes.

Pērn pasaules rekordu Berlīnē sasniedza kenijietis Patriks Makau (2:03:38), labojot leģendārajam Hailem Gebraselasi piederošo sasniegumu. Makau tautietis Džefrijs Mutai pērnajā pavasarī Bostonā noskrēja vēl ātrāk (2:03:02), taču par pasaules rekordu šis rezultāts netika atzīts, jo distancē augstumu starpība pārsniegusi IAAF noteikumos pieļaujamo normu. Jāpiebilst, ka 2011.gadā Mutai uzvarēja arī Ņujorkā, turklāt sasniedza trases rekordu (2:05:05).

Šis gads Mutai gan nav bijis no tiem labākajiem – Bostonā viņš izstājās, bet uz olimpiskajām spēlēm, tāpat kā Makau, neaizbrauca, jo Kenijas vieglatlētikas vadība, neskatoties uz abu sasniegtajiem rezultātiem, priekšroku deva citiem skrējējiem, kas šopavasar uzrādīja labākus rezultātus.

Esošais pasaules rekordists Makau Berlīnē neskries, jo tā lēmis viņa menedžments, atsaucot viņu no sacensībām (paredzams, ka Makau startēs Frankfurtes maratonā 27.oktobrī – aut.). 27 gadus vecais Makau gan par to nav sajūsmā: "Esmu ļoti vīlies, ka nevarēšu skriet Berlīnē. Cerēju šeit aizstāvēt savu titulu, bet iespējams, ka mans menedžments domāja, ka man tas nav pa spēkam."

Mutai sava tautieša prombūtnē jau atzinis, ka tīko labot pasaules rekordu, bet Makau uzskata, ka tas patiešām var notikt. Interesanti, ka katrs finišētājs saņems medaļu, uz kuras attēlots lācis, kas ir ļoti līdzīgs... Patrikam Makau.

Izmantotie resursi:
iaaf.org - International Association of...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-29 11:35, pirms 12 gadiem
nu cerams, ka driz kads paskries zem 2stundam