Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lasmane un Blaževiča kvalificējas NCAA čempionātam

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lasmane un Blaževiča kvalificējas NCAA čempionātam
Kristīne Blaževiča, Rūta Lasmane, Darja Sopova. Foto: Big 12 Championship / @rlasmane

Latvijas vieglatlētes Rūta Lasmane un Kristīne Blaževiča ieguvušas tiesības startēt NCAA čempionātā, kas 8.-11. jūnijā risināsies Oregonas otrajā lielākajā pilsētā Jūdžinā. ASV studentu-vieglatlētu pavasara startu sezona iegājusi izšķirošajā fāzē.

Šīs nedēļas nedēļas nogalē Blumingtonā (Austrumi) un Faijetvilā (Rietumi) notika čempionāta priekšsacīkstes, kurās startēja 48 labāko rezultātu īpašnieki katrā no abām augstskolu grupām. Tikai 12 labākie ieguva tiesības startēt lielajā čempionātā – tātad čempionātā startēs tikai 24 dalībnieki katrā disciplīnā. Skrējējiem (100 m līdz 1500 m) notika priekšskrējieni un ceturtdaļfināli, kuros startēja 24 labākie. Savukārt tehniskajās lēkšanu un mešanu disciplīnās šis labāko ducis noskaidrojās jau pēc tikai trim mēģinājumiem.

No 24 šogad ASV studējošiem Latvijas vieglatlētiem priekšsacīkstēm bija kvalificējušies pieci Latvijas vieglatlēti. Oskars Bambals startēja 800 m distancē Blumingtonā. Faijetvilā tālumā un trīssolī lēca gan Rūta Kate Lasmane, gan Darja Sopova. Trīssolī startēja arī Ieva Turķe. Kristīne Blaževiča jau ieguvusi tiesības startēt Jūdžinā septiņcīņā, Faijetvilā skrēja barjeroto distanci, kā arī lēca augstumā.

Ievērojami sekmīgāk startēja mūsu meitenes – divu Teksasas augstskolu pārstāves. Rūta Lasmane ("Texas Tech") jau pirmajā lēcienā aizlēca 6.31 m un kā astotā nodrošināja startu Jūdžinā arī tāllēkšanā. Darja Sopova ("Texas") ar 5.92 m tālu lēcienu palika 34.vietā. Sopovas studiju biedrene Kristīne Blaževiča startēja 100 m barjerskrējienā (24.07 sekundes) un ierindojās 45. vietā.

Sacensību pēdējā dienā veiksmīgākā atkal bija Rūta Kate Lasmane. Trīssoļlēkšanas sektorā viņa veica tikai vienu – 13.73w m tālu lēcienu un kā trešā kvalificējās čempionātam Jūdžinā. Startam Jūdžinā tuvu bija arī Ieva Turķe (Nebraskas Universitāte) - labākajā lēcienā (13.05 m) sasniedza savu gada labāko rezultātu un ierindojās 15. vietā, šis bija pēdējais viņas starts ASV studentu sacensībās, jo beidz studijas.

Darja Sopova (12.55 m) ierindojās 30. vietā. Kristīne Blaževiča augstlēkšanas sektorā sasniedza 1.66 m un palika 46. vietā. Dienvidfloridas 4x400 m stafetes komandā bija arī Patrīcija Karlīna Roshofa, kura palīdzēja komandai izcīnīt 17. vietu (3:40.04). Oskars Bambals 800 m priekšskrējienu veica 1:50.34, bet otrais skrējiens gan vairs nebija tik sekmīgs - 1:51.16 un 22. vieta.

Līdz ar to 8.-11. jūnija NCAA čempionātā Jūdžinā startēs divas Latvijas vieglatlētes – Rūta Lasmane tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā, kā arī Kristīne Blaževiča septiņcīņā.

Izmantotie resursi:
Andris Staģis / athletics.lv

     [+] [-]

, 2022-05-29 16:57, pirms 2 gadiem
Kas ar Sopovu, ka tik vāji rezultāti?