Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions trīssoļlēkšanā Tamgo lauzis stilba kaulu

Jānis Pārums

Pasaules čempions trīssoļlēkšanā Tamgo lauzis stilba kaulu
Tedijs Tamgo
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempions un pasaules rekordists trīssoļlēkšanā telpās francūzis Tedijs Tamgo treniņa laikā lauzis stilba kaulu un ticis hospitalizēts, vēsta ziņu aģentūra AFP.

"Tamgo treniņā lauza kreisā stilba kaulu, to parādīja rentgens," sacīja sportista aģents. "Vēlāk Tedijs tika nogādāts citā klīnikā, kur viņam veikta operācija. Savainojums ir lielo treniņa slodžu sekas. Taču Tedijs ir psiholoģiski spēcīgs un viņš to jau ir pierādījis. Šis gadījums viņu nav salauzis."

Savukārt Francijas vieglatlētikas izlases tehniskais direktors Gani Jaluzs atzina: "Esmu šokā. Tomēr Tedijs jau vienreiz ir atgriezies sportā [pēc savainojuma sadziedēšanas] un esmu pārliecināts, ka izdarīs to atkal."

Šogad Tamgo triumfēja pasaules čempionātā Maskavā, sasniedzot jaunu personisko rekordu un trešo visu laiku labāko rezultātu (aiz Džonatana Edvardsa (18.29) un Kenija Harisona (18.09)) – 18.04 metri. Pirms tam viņš savainojuma dēļ nebija startējis 20 mēnešus. Tamgo divreiz triumfējis arī pasaules čempionātā telpās un grasījās to trešo reizi paveikt arī nākamgad, bet tagad no visiem ziemas sezonas startiem viņam nāksies atteikties. Jāpiebilst, ka Tamgo pieder pasaules rekords telpās – 17.92 metri.

Izmantotie resursi:
AFP

     [+] [-]

, 2013-11-28 18:04, pirms 11 gadiem
Juniora vecumā kaut kā dikti viegli viņam viss sanāca... Toties pēdējie gadi īsta rakstura pārbaude.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja