Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kovals: "Ar prieku piedalos "Rīgas kausa" sacensībās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kovals: "Ar prieku piedalos "Rīgas kausa" sacensībās"
Latvijas prezidents Andris Bērziņš (no kreisās), Sinta Ozoliņa-Kovala un Ainārs Kovals
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Olimpiskā sudraba īpašnieks Ainārs Kovals gatavojas iziet "Rīgas kausa" šķēpmešanas sektorā. Intervijā žurnālam "Mājas viesis" viņš atklāj, ka šajās sacensībās fani rada īpašas sajūtas, savukārt pirms Londonas olimpiādes bijis liels spiediens. Tagad vismaz nav jāraizējas par naudas lietām.

"Es ar prieku piedalos tādās vērienīgās sacensībās kā "Rīgas kauss". Spēcīgo ārzemju vieglatlētu klātbūtne sniedz papildu adrenalīna devu. Taču galvenais, ka gribas iziet tribīnēs sēdošo fanu priekšā, kas sniedz īpašas emocijas. Brīžiem jau smagajos treniņos pārņem apnikums, visu laiku mal vienu un to pašu. Reizēm pat gribas mest mieru, bet tad atceries pacilājošākus brīžus un saproti, kāpēc trenējies, veic to ikdienas melno darbu, kas skatītāju acīm paliek neredzams," norāda Kovals.

2008. gada olimpiskajās spēlēs Kovals izcīnīja sudraba medaļu. 2012. gada olimpiādē bija grūti startēt, jo neilgi pirms tam bija sarāvis krūšu muskuli, tikmēr cilvēki gaidīja ļoti labu rezultātu, bet sanāca tikai 17. vieta. "Spiediens bija milzīgs, visi gaidīja un pieprasīja labus rezultātus, zināja, kā es jūtos, kā bija jādara. Galvenais, ka lielie komentētāji ar mani nekādā ziņā nav saistīti, viņi manai izaugsmei neko nav palīdzējuši, un tas, protams, uzvelk," atzīst Pekinas sudraba medaļnieks.

Labi, ka šobrīd nav jāuztraucas par finansējumu. "Sportista materiālais stāvoklis atkarīgs no rezultātiem. Es tagad neesmu valsts apgādībā. Saku paldies savam ģenerālsponsoram, kas man noticēja un sniedz atbalstu," atklāj Kovals. "Sportistiem, kas ir valsts apgādībā, pirms starta drudžaini jādomā – ja nesanāks, būšu brīvs no naudas. Taču ne jau par to būtu jālauza galva, gatavojoties atbildīgam startam."

Ainārs Kovals (31) un viņa laulātā draudzene Sinta Ozoliņa-Kovala (25) gatavojas startēt vērienīgajās 30. maija sacensībās "Rīgas kauss". Kā jau ziņots, Ozoliņa-Kovala nesen atgriezās no sacensībām Ķīnā, kur ar rezultātu 60,90 m tika izcīnīta pirmā vieta, pārspējot pasaules čempioni Mariju Abakumovu.

Pilnu materiālu var lasīt jaunākajā žurnālā "Mājas viesis".

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Mājas viesis"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-28 14:22, pirms 11 gadiem
kaut kā liekas, ka neviena cita sporta parstāvji tik ļoti par "komentētāju" nekompetenci kā šķēpmetēji nesūdzas.

     [+] [-]

, 2013-05-28 14:50, pirms 11 gadiem
Autor, 3.rindkopā kļūda, Kovals nav Atēnu vicečempions, bet Vasiļeskis!