Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bolts skries Ostravā, Oslo, Parīzē un Monako

Jānis Pārums

Bolts skries Ostravā, Oslo, Parīzē un Monako
Useins Bolts pēc uzvaras Romā
Foto: La Presse/Scanpix

Pasaules un olimpiskais čempions, pasaules rekordists 100 un 200 metru skrējienos jamaikietis Useins Bolts tuvāko divu mēnešu laikā savā kalendārā ieplānojis četrus startus dažādās Eiropas pilsētās.

Pavisam nesen ar startu Dimanta līgas posmā Romā (Itālija) Bolts atgriezās skrejceļā pēc deviņu mēnešu pārtraukuma. 100 metru distancē Bolts, neskatoties uz vāju startu, spēja distances otrajā pusē apsteigt savu tautieti, bijušo pasaules rekordistu Asafu Pauelu, finišu sasniedzot pēc 9.91 sekundes jeb par 0.02 sekundēm ātrāk nekā Pauels.

Vēl pirms starta Romā Bolta pārstāvji izplatīja informāciju par to, kur Bolts noteikti startēs. 31.maijā paredzēts starts Čehijas pilsētā Ostravā "Golden Spike 2011" sacensībās, 9.jūnijā jamaikietis startēs Dimanta līgas posmā Oslo (Norvēģija), kā arī 8.jūlijā Parīzē (Francija) un 22.jūlijā Monako, kas arī ir Dimanta līgas posmi. Interesanti, ka savā nākamajā startā Ostravā Bolts tiksies ar savu tautieti un sezonas labākā rezultāta īpašnieku (9.89) Stīvu Malingu.

Pagaidām neskaidra ir Bolta dalība Jamaikas čempionātā, kur tiks sadalītas ceļazīmes uz šī gada pasaules čempionātu, kas augusta beigās un septembra sākumā notiks Tegu (Dienvidkoreja). Lai gan Bolts kā esošais pasaules čempions startam Tegu kvalificējas automātiski, nav izslēgta viņa dalība arī pašmāju čempionātā, kas notiks no 23.līdz 26.jūnijam. Zināms, ka starp startiem Oslo un Parīzē Bolts aizvadīs treniņnometni.

Izmantotie resursi:
universalsports.com

     [+] [-]

, 2011-05-28 20:47, pirms 13 gadiem
Bolts noskries Stīvu.