Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Redklifa: "Apzinos, ka varu vairs neatgriezties sacensībās"

Agris Suveizda

Redklifa: "Apzinos, ka varu vairs neatgriezties sacensībās"
Pola Redklifa
Foto: AP/Scanpix

Slavenā Lielbritānijas garo distanču skrējēja Pola Redklifa turpina atgūties no savainojuma un operācijas. Atveseļošanās process ir ļoti ilgs un smags, un nepilnus 40 gadus vecā sportiste saprot, ka viņas karjera, iespējams, jau ir galā.

"Mērķi ir izlidojuši pa logu. Esmu tādā situācijā, ka zinu un pieņemu, ka reāli tas var nebūt iespējams," par atgriešanos sacensībās teica Pola Redklifa, kura nevarēja piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs un kura jau astoņus mēnešus nav veikusi pat nelielu skrējienu. "Taču tajā pašā laikā man ir neliels cerību stariņš, ka varēšu pabeigt karjeru sacensībās. Kad veicu operāciju, mans mērķis bija skriet pasaules krosa čempionātā [kas 24.martā norisinājās Polijiā]. Decembrī tas izskatījās diezgan drūmi. Patiešām sāku nopietni uztraukties par to, vai es kādreiz vispār atgriezīšos skriešanā - kaut prieka pēc."

"Pēdējos mēnešos neesmu bijusi spējīga skriet pat pēc bērniem, un tu sāc domāt par pirmo mērķi - par atgriešanos un spēju dzīvot normālu, aktīvu dzīvi, un tad uztraucies par to, vai kādreiz varēsi atgriezties sacensībās," Redklifa turpināja. "Būtu laimīga, ja varētu pirms karjeras beigām noskriet vēl dažus maratonus - pat, ja tas ir tikai pusmaratons. Taču tajā pašā laikā vēlētos vēl pēc 20 gadiem saglabāt veselu kāju."

"Spēt no rīta izkāpt no gultas un uzreiz staigāt būtu jauki. Process vienkārši rit dienu pēc dienas. Man ir jāpanāk, lai kāja būtu stipra un es būtu spējīga pastaigāties un, cerams, aiziet paskriet," sacīja 39 gadus vecā Redklifa. Lielbritānijas sportiste pastāstīja, ka pēc operācijas, kurā viņai tika izņemta skrūve, viņa jūt daudz mazāk sāpju un situācija ir vairāk iedvesmojoša. Viņa cer, ka nākamo nedēļu laikā varēs atsākt skriet.

"Tas noteikti ir bijis ilgs process - daudz ilgāks, nekā domāju augustā. Kad sākšu skriet, vēlos, lai es būtu spējīga turpināt to darīt," piebilda Redklifa. Pašreizējā savainojuma iemesli stiepjas gandrīz 20 gadu senā pagātnē: "Praktiski 18 gadus skrēju ar lauztu kaulu, kas nesadzīst, un tas man radīja problēmas. Tagad kāja izskatās veselāka, bet tā bija operācija. Tiku brīdināta, ka tas prasīs gadu, lai viss nokārtotos."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2013-03-28 13:06, pirms 11 gadiem
Šai sportistei bija ļoti savdabīgs skriešanas stils - likās, ka vina jau ir izpumpējusies ( galva ļodzās šurpu-turpu, viss ķerminis tāds ļengans), bet nekā viņa ņem beigās un vinnē.

     [+] [-]

, 2013-03-28 13:16, pirms 11 gadiem
Wow- nekad neiedomaatos, ka vinjai 39 gadi- likaas ap 30.
Lai veseljojas!