Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē sāksies pirmie 2022.gada Latvijas čempionāti vieglatlētikā telpās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē sāksies pirmie 2022.gada Latvijas čempionāti vieglatlētikā telpās
Foto: madona.lv

Nedēļas nogalē, 29. un 30.janvārī, Valmierā norisināsies Latvijas čempionāts daudzcīņās un arī soļošanā, kas būs pirmie čempionāti šajā gadā.

Jau par tradīciju ir kļuvis, ka janvāra beigās tiek sadalīti medaļu komplekti daudzcīņās un soļošanā telpās. Pagājušajā gadā ierobežojumu dēļ sacensības nevarēja notikt, līdz ar to 2021.gadā netika noskaidroti labākie daudzcīņā telpās un soļošanā. Pēc gada pārtraukuma šajā nedēļas nogalē varēs sadalīt pirmos medaļu komplektus šajās divās vieglatlētikas disciplīnās.

Ja iepriekš par sacensību norises vietu bija izvēlēta Sporta manēža Rīgā, tad šogad sacensības no galvaspilsētas pārcelsies uz Vidzemes lielāko pilsētu Valmieru. Vieglatlēti sacentīsies jaunajā Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā.
Daudzcīņā vīriešiem un sievietēm sacentīsies četru dažādu vecuma grupu vieglatlēti – U16, U18, U20 un pieaugušie. Vēl jaunākie vieglatlēti no U14 grupas šajā nedēļā jau sāka reģionālo atlasi, bet fināls viņiem paredzēts 8.februārī.

Kā jau tas telpās ir ierasts, tad daudzcīņā vīriešiem ir septiņas disciplīnas, bet sievietēm – piecas. Pirmajā dienā jeb sestdien sacensības sāks visas vīriešu grupas un pabeigs svētdien, kā arī sacentīsies jaunākā sieviešu grupa U16. Svētdien sacensības daudzcīņā norisināsies parējām sieviešu grupām. Svētdien uz starta izies arī soļotāji.

Pagājušajā reizē 2020.gadā vīriešiem uzvarēja kuldīdznieks Niks Samauskis, bet sievietēm nepārspēta palika valmieriete Kristīne Siksaliete. Soļošanā ātrākie bija Modra Liepiņa un Raivo Saulgriezis.