Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lagats startēs vismaz līdz 2013.gada pasaules čempionātam

Jānis Pārums

Lagats startēs vismaz līdz 2013.gada pasaules čempionātam
Bernards Lagats
Foto: AFP

Divkārtējais pasaules čempions, 37 gadus vecais Kenijā dzimušais amerikāņu vidējo un garo distanču (1500 un 5000 m) skrējējs Bernards Lagats atzinis, ka plāno startēt vismaz līdz 2013.gada pasaules čempionātam, kas norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Lagats, kura rēķinā ir septiņas (sešas no tām – pārstāvot ASV, viena – Keniju) pasaules čempionātu medaļas (divas zelta, trīs sudraba un viena bronzas), kā arī divas olimpisko spēļu godalgas (sudrabs un bronza, abas pārstāvot Keniju), ir pārliecināts, ka joprojām spēj cīnīties par visaugstākajām vietām.

Šobrīd Lagats trenējas sešas reizes nedēļā. Viņš plāno piedalīties 2013.gada pasaules čempionātā , tāpat arī šī gada olimpiādē, cenšoties reabilitēties par neveiksmi pirms četriem gadiem, kad 5000 metru distancē viņš palika tikai devītais. Savulaik, pārstāvot Keniju (līdz 2004.gadam) viņš gan ticis pie divām olimpiskajām medaļām.

Izmantotie resursi:
AP