Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules rekordiste vesera mešanā paziņo, ka vairs nestartēs pasaules čempionātos

Jānis Pārums

Pasaules rekordiste vesera mešanā paziņo, ka vairs nestartēs pasaules čempionātos
Betija Haidlere
Foto: AP/Scanpix

2007.gada pasaules čempione vesera mešanā vāciete Betija Haidlere paziņojusi, ka vairs nestartēs pasaules čempionātos, piebilstot, ka tas ir personisks lēmums, kuru viņa negrib sīkāk paskaidrot.

Pasaules čempionātā Haidlere pirmoreiz startēja 2005.gadā, kad 22 gadu vecumā ieņēma 29.vietu (61.91). Taču jau divus gadus vēlāk Osakā viņa izcīnīja zeltu, aizmetot veseri 74.76 metrus tālu. Veiksmīgs viņai bija arī 2009.gada pasaules čempionāts, kas notika viņas dzimtenē – tur ar jaunu nacionālo rekordu (77.12) viņa izcīnīja sudrabu, ko atkārtoja arī pēc diviem gadiem Tegu (76.60). Šī gada pasaules čempionāts Maskavā Haidlerei bija neveiksmīgs, jo viņa negaidīti neizpildīja kvalifikācijas normatīvu.

Runājot par pieņemto lēmumu 30 gadus vecā Haidlere paziņoja, ka nestartēšana pasaules čempionātos nenozīmē, ka viņa pieliek punktu karjerai. Viņa aizvien sapņo kļūt par pirmo, kas raidījusi veseri tālāk par 80 metriem (Haidleres 2011.gadā sasniegtais pasaules rekords – 79.42). Pirms astoņām nedēļām Haidlerei tika veikta ceļgala operācija. Treniņus vāciete plāno uzsākt pēc pāris nedēļām, bet nākamā gada sākumā paredzēta treniņnometne Vācijā, savukārt februārī – DĀR.

Uz jautājumu, vai Haidlere plāno startēt 2018.gada Eiropas čempionātā, kas notiks Berlīnē, sportiste atbildēja, ka noteikti būs klāt šajās sacensībās, taču nav skaidrs kādā statusā – sportistes, skatītājas, trenera palīdzes vai žurnālistes.

Izmantotie resursi:
Regionale Nachrichten aus Rhein-Main |...