Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis Vladislavs Vaivads

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis Vladislavs Vaivads
Vladislavs Vaivads (no kreisās) grāmatas "Likteņdzirnās maltais olimpietis" atvēršanas svētkos
Foto: Rīgas Apriņķa vīze

Latvijas Vieglatlētikas savienība ar sērām paziņojusi, ka 27. oktobra naktī Maskavā 84 gadu vecumā mūžībā aizgājis Vladislavs Vaivads (1929.g. 11.septembris – 2013.g. 27.oktobris), kurš savulaik kļuva par četrkārtējo Latvijas čempionu vesermešanā, sešas reizes laboja Latvijas rekordu un mūža otrajā pusē darbojās kā sacensību tiesnesis.

Vladislava Vaivada sporta gaitas aizsākās Latvijā vēl pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados. Pirmo reizi Latvijas čempiona godā vesera mešanā viņš tika 1956.gadā un 1957.gadā pirmo reizi pārsniedza arī 60 metru robežu. Par Latvijas čempionu viņš kļuvis četras reizes un Latvijas rekordu labojis sešas reizes ( 62,05 m – 1958.g.).

Pārcēlies uz dzīvi Maskavā, Vladislavs Vaivads kļuva par atzīstamu sporta darbinieku, veiksmīgu treneri (strādājis arī Kubā), kā arī par ļoti autoritatīvu vieglatlētikas sacensību tiesnesi, iegūstot IAAF sertificēta tiesneša – komisāra licenci.

Atgriezies Latvijā, Vaivads vairākus gadus bija arī LVS ģenerālsekretārs. Kā Latvijā viszinošākais vieglatlētikas noteikumu pārzinātājs un IAAF vieglatlētikas sacensību noteikumu tulkotājs, viņš nekad neatteica padomu arī vieglatlētikas sporta būvju jomā. Bija klāt vai ikvienās Latvijā notiekošajās sacensībās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Vieglatlētikas savienība