Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Siguldā notiks Baltijas skarbākais kalnu maratons

Andrejs Siliņš

Siguldā notiks Baltijas skarbākais kalnu maratons
Foto: Juris Kalniņš

Šo sestdien, 29. oktobrī Siguldā notiks skrējiens NIKE Siguldas kalnu maratons 2011, ko rīko RAID.lv. Siguldas kalnu maratons jau daudzus gadus ir skarbākais apvidus skrējiens ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā.

Siguldas kalnu maratons kāpj pāri klasiskā maratona rāmjiem. Tas izceļas ne tikai ar maksimālo distances garumu – 55 km (!), bet arī to, ka trase - par 95% dažādas kvalitātes takas, pamatīgi kāpumi un kritumi, ieskaitot Siguldas slaloma kalnus, un neiztrūkstošas Gaujas senlejas ainavas. Siguldas maratons jau piekto gadu ir oficiāli atzīts kā kvalifikācijas skrējiens pasaules sarežģītākajam kalnu maratonam - Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB) jeb skrējienam apkārt Monblāna masīvam. Siguldas 55 km distances veicēji saņem 1 kvalifikācijas punktu.

Skriešanas entuziastiem Siguldā ir pieejamas trīs distances:

11 km - aktīvās atpūtas cienītājiem, lai izjustu kalnu maratona garšu
33 km - pārliecinātiem sportistiem
55 km - jaunu izaicinājumu meklētājiem! Tas ir īstais Siguldas maratons, un šīs distances veicēji uzreiz pēc finiša līnijas šķērsošanas saņem arī piemiņas medaļas

Skrējienā var piedalīties kā profesionāli sportisti, tā amatieri. Pirms gada Siguldas senlejas nogāzēs startēja aptuveni 450 dalībnieki. 55 km distancē ar izcilu rezultātu uzvarēja orientieristu pārstāvis Jānis Krūmiņš, bet dāmu konkurencē – Dace Traniņa. Dalībai šī gada skrējienā saņemti jau vairāk nekā 500 pieteikumu. Turklāt garākajā maratona distancē sacentīsies vairāk nekā 100 sportistu.

2011. gada maratona ģenerālsponsors – Nike, bet atbalsta – Siguldas novada dome, Gandrs, Isostar, Magnēts, Siguldas Dizains, Zemessardzes 19. bataljons un Izdevniecība Dienas žurnāli.

Šodien ir beidzamā iepriekš pieteikumu diena.

Pilna informācija skrējiena mājaslapā: RAID.lv