Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Devītais Ozolnieku pusmaratons noslēdzies ar trases rekordu

Andrejs Siliņš

Devītais Ozolnieku pusmaratons noslēdzies ar trases rekordu
Foto: Kārlis Pakārklis, SK "Ozolnieki"

Oktobra trešās nedēļas nogalē ar aptuveni pusotru simtu skrējēju tika nosvinēta devītā Ozolnieku Rudens pusmaratona dzimšanas diena, kurā arī tika labots trases rekords.

23.oktobrī notikušajām sacensībām 21,0975 kilometru garajā distancē bija pieteikušies turpat simts dalībnieki, bet uz starta izgāja 93, no kuriem finišēja 88. Piecu kilometru satelītskrējienā piedalījās 32, 2,2 km – desmit mazākie skrējēji.

Noteikti, ka izceļams ir vairāk nekā 21 km garā skrējiena trases rekorda labojums, ko paveica liepājnieks Kaspars Tūbelis no kluba «VSK Noskrien». Viņš finišēja pēc stundas, 14 minūtēm un deviņām sekundēm, tādējādi labojot sev piederošo pērn uzrādīto rezultātu par vairāk nekā minūti (1:15:14). Otrais kopvērtējumā sīvā cīņā bija Māris Pakārklis (1:16:53) no Rīgas, trešais – tērvetnieks Uldis Kļaviņš (1:17:02). Abi sportisti arī pārstāv «VSK Noskrien».

Godam distanci pieveica arī daiļā dzimuma pārstāves, un trīs ātrākās no viņām bija: Santa Feldmane (1:32:21) no Ventspils, rīdziniece Līna Šulgina (1:34:05) no «VSK Noskrien» un vietējā sportiste Dace Kovaļevska (1:36:10).

Visi rezultāti apskatāmi skriesim.lv
Dalībnieku atsauksmes par pasākumu var uzzināt Forums
Foto apskatīt SportSnaps - Search photos
Video - Ozolnieku pusmaratons 2011
- YouTube

Skrējiena uzvarētāji saņēma pusmaratonam veltītās medaļas un diplomus, pavisam dalībniekus gaidīja 17 medaļu komplekti vīriešu un sieviešu konkurencē, kā arī katram finišētājam tika īpašā «Skriešanas dienasgrāmata», ko kā pārsteigumu bija sagādājuši viesi no Ventspils maratona kluba. Tāpat medaļas un dažādas pārsteiguma balvas saņēma trīs ātrākie katrā vecuma grupā starp 5 un 2,2 km veicējiem.
Pēc sacensībām dalībnieki nelielā intervijā arī varēja uzdot interesējošos jautājumus un uzzināt skriešanas noslēpumus no leģendārā garo distanču skrējēja Georga Jermolajeva, kuram pieder turpat 60 pasaules rekordi ultragarajās distancēs un kurš bija Ozolnieku 9.Rudens pusmaratona goda viesis.

Skrējēju klubs «Ozolnieki» kolektīvs teic sirsnīgu paldies visiem, kuri palīdzēja sacensību organizēšanā – Ventspils maratona klubam, Ozolnieku novada pašvaldībai, Rīgas Zīmogu fabrikai, Mārim un Kārlim Pakārkļiem no Latvijas Skriešanas centra, SIA «E-Lats» un pārējiem, kuri pielika savu palīdzīgo roku, kā arī, protams, visiem dalībniekiem, bez kuriem skrējiens nebūtu izdevies.

Piebilstams, ka bez pārtraukuma šis skrējiens notiek kopš 2007.gada, iepriekšējie bijuši ar pauzēm vairāku gadu garumā. Turklāt pirmais Latvijas čempionāts šajā distancē noticis kaimiņos - Jelgavā (1992.gadā), bet divos nākamajos gados tie rīkoti tieši Ozolniekos. Sacensības bijušas visai iecienītas tāpat kā vēsturiskais Ozolnieku maratons, pulcējot kuplu skaitu skrējēju no dažādām Latvijas vietām un ārvalstīm, akcentē pasākuma organizators, skrējēju kluba «Ozolnieki» vadītājs Juris Bērziņš.

Tāpat atgādināms, ka šogad, 11.decembrī, Ozolniekos notiks vēl vienas sacensības – Ziemas skrējiens 2011, kurā kroņa distance būs 15 km, kā arī atbilstoši vecuma grupām tiks piedāvāts startēt 2,2 un 5 km distancēs.