Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Prokopčuka Ņujorkas maratonam gatavojas Šveicē

Jānis Pārums

Prokopčuka Ņujorkas maratonam gatavojas Šveicē
Aleksandrs un Jeļena Prokopčuki
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Divkārtējās Ņujorkas maratona uzvarētājas (2005., 2006.) Jeļenas Prokopčukas vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par gatavošanos Ņujorkas maratonam, kas norisināsies 3.novembrī.

"Pirms trim dienām ieradāmies Sanktmoricā, Šveicē, kur Ļena trenēsies līdz oktobra vidum," telefonsarunā ar Sportacentrs.com atklāja Prokopčuks. "Iepriekšējos gados vispirms braucām uz Šveici, bet pēc tam uz Igauniju, bet šogad izdomājām pamēģināt kaut ko jaunu. It kā jau oktobrī Šveicē ir vēss, bet cilvēki, kuri šeit trenējās pagājušajā gadā, teica, ka oktobrī te nemaz tik auksti nav, patrenēties var. Dažreiz šeit oktobrī ir sniegs. Mēs domājam, ka nebūs, bet, protams, ka savā ziņā riskējam. Jo tuvāk sacensībām trenējas kalnos, jo ilgāk saglabājoties efekts."

"Bez Ņujorkas bija arī citi varianti – Frankfurtes vai Jokohamas maratons. Droši vien Frankfurtē rezultāta izteiksmē būtu vislabākais laiks. Izvēlējāmies Ņujorku, jo tā tomēr ir Ļenai ļoti pazīstama trase, šeit bijuši labi sasniegumi un ir labas atmiņas."

Prokopčuks arī atzina, ka šobrīd sportiskā forma ir patālu no vēlamās, taču visam savs laiks: "Šobrīd Ļena nav labākajā sportiskajā formā, taču ceram, ka to viņa sasniegs pēc nometnes. Pagaidām var teikt, ka forma ir viduvēja, bet mēs arī trenējamies tādā režīmā un gatavošanos konkrēti Ņujorkai sākām vēlāk [nekā citos gados]. Nav vairs tā jaunība, organismam grūtāk izturēt ilgstošu gatavošanos. Šoreiz gatavosimies īsāk, bet intensīvāk. Redzēsim, kā sanāks."

"Protams, Ņujorkā Ļena skries uz maksimālo, ko viņa būs gatava. Nezinu, kādā formā būs pretinieces, bet ir daudzas spēcīgas konkurentes. Domāju, ka līdz Ņujorkai vairs nestartēsim," sacīja Prokopčuks, piebilstot, ka uz ASV dosies nepilnu nedēļu pirms starta.