Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

74% britu atkal vēlētos uzņemt olimpiskās spēles

Andrejs Siliņš

74% britu atkal vēlētos uzņemt olimpiskās spēles
Londonas olimpiskais stadions
Foto: PA Wire/Scanpix

Neraugoties uz milzīgajām Londonas olimpisko spēļu izmaksām, lielākā daļa Lielbritānijas iedzīvotāju vēlētos, lai atkal šajā valstī norisinātos olimpiāde, liecina nesen veiktās aptaujas rezultāti.

Londonas spēles 2012. gada vasarā britiem izmaksāja 8,77 miljardus sterliņu mārciņu lai gan sākotnējā projektā izdevumi bija paredzēti aptuveni 2,4 miljardu apmērā. Tomēr lielākā daļa iedzīvotāju tik un tā uzskata, ka pasākums bijis iztērētās naudas vērts, un 74% cilvēku labprāt redzētu olimpiādi atgriežamies Lielbritānijā.

Aptauja rezultāti arī liecina, ka 11% ļaužu paši kļuvuši fiziski aktīvāi nekā pirms gada. Iepriekš citā pētījumā tika norādīts ka spēļu dēļ ar sportu nodarbosies par aptuveni miljonu vairāk cilvēku nekā līdz tam. Vecumā no 18 līdz 24 gadiem šis skaitlis ir vēl lielāks - 24%. Šajā vecumā arī ir visvairāk cilvēku, kas vēlētos redzēt olimpiskās spēles atgriežmaies savā valst'- 82%.

Nesen tika apstiprināts, ka spēļu dēļ Lielbritānijas ekonomikā iepludināti 9,9 miljardi mārciņu.

Izmantotie resursi:
BBC