Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Vasaras maču" 1. posmā sacentīsies leģendārās skrējējas Redklifa un Prokopčuka

Agris Suveizda

"Vasaras maču" 1. posmā sacentīsies leģendārās skrējējas Redklifa un Prokopčuka
Pola Redklifa un Jeļena Prokopčuka. Publicitātes foto

Šodien sākas Latvijas neformālais skriešanas čempionāts jeb "Vasaras mači", kura pirmajā posmā šajā nedēļas nogalē no 26.-28. jūnijam visiem dalībniekiem tiek piedāvāts izskriet 5 km, 10 km vai 21 km distances. Kā informē organizatori, "Vasaras mačos" dalību apstiprinājušas titulētās gargabalnieces un bijušās sāncenses Jeļena Prokopčuka un ilggadējā pasaules rekordiste maratonā Pola Redklifa, ar kurām kopā skriet un spēkus pārbaudīt aicināti visi skriešanas mīļotāji. Reģistrēšanās skrējienam bez maksas iespējama Rimi Rīgas maratona skriešanas klubā un pieejama visas nedēļas nogales garumā

Vasaras maču 1. posms ir Rimi Rīgas maratona virtuālā skriešanas kluba pirmās sacensības, kas pulcēs neierobežotu skaitu skriet-gribētāju no visas Latvijas un ārvalstīm. Reģistrējoties klubā, dalībnieki sacensības un izaicinājumus var izskriet jebkurā Latvijas (vai pasaules) vietā nedēļas nogales garumā, rezultātus un distances automātiski nolasot no viedtālruņiem, populārākajām skriešanas vietnēm un pulsometriem. Tomēr vasaras maču ideja nav vis ātrums, bet gan izkustēšanās, veselīgs dzīvesveids un virtuāla kopā būšana, kas sakrātos kilometrus ļauj pārvērst vērtīgās balvās un medaļās.

Vasaras maču pirmajā posmā dalībniekiem kompāniju virtuāli sastādīs arī Latvijas sporta leģendas Sandis Ozoliņš un Kaspars Gorkšs, sporta dzīves organizatori Raimonds Elbakjans un Rimants Liepiņš, maratona ceremonijmeistars Mārtiņš Kapzems un citi. Kopā ar Prokopčuku un Polu Redklifu, kas sacentīsies 10km distancē, dalību Vasaras mačos apstiprinājuši arī Latvijas maratona čempioni Karīna Helmane–Soročenkova un Dmitrijs Serjogins, kā arī vadošie garo distanču skrējēji Ilona Marhele, Jānis Višķers un citi.

Reģistrācija Vasaras maču 1.posmam
Reģistrēties Rimi Rīgas maratona skriešanas kluba skrējieniem un sacensībām bez maksas iespējams mājaslapā rimirigamarathon.com Kluba lielākā priekšrocība ir tā, ka skrējienu, treniņu un izaicinājumu uzskaitei varēs izmantot populārākās viedierīces un lietotnes, tādējādi nespiežot skrējējus mainīt savus skriešanas "gadžetu" lietošanas paradumus. Reģistrēties un skriet Vasaras maču 1.posmā iespējams līdz pat svētdienas 28. jūnija pusnaktij plkst. 23.59.

Vasaras mači trīs posmos
Vasaras maču pirmais posms norisināsies no 26. līdz 28. jūnijam, otrais posms no 31. jūnija līdz 2.augustam, savukārt trešais no 4. līdz 6. septembrim. Katra posma rezultāti, kurus virtuālā kluba vietne Rimi Riga Marathon automātiski augšupielādēs no dalībnieku viedierīcēm, divus labākos posmus summēs kopvērtējumā, nosakot ātrākos 5 km, 10 km un 21 km skrējējus.

Organizatori atgādina, ka Rimi Rīgas maratona kluba ietvaros vasarā tiks nodrošināti gan Vasaras maču sacensības, gan "Labas gribas kilometri" (17.-27. jūlijs), kad būs iespējams skriet un ziedot Bērnu slimnīcas fondam, gan "Baltijas ceļa izaicinājums" (19.-23. augusts) ar mērķi Baltijas ceļa garumu noskriet 31 reizi, gan citi izaicinājumi visas vasaras garumā.

Medaļas skrējienu dalībniekiem
Gan Rimi Rīgas maratona Vasaras mačiem, gan Baltijas ceļa izaicinājumam maratona organizatori ir sarūpējuši īpašas medaļas, kuru autors ir Ziemeļvalstu un Baltijas gada labākā gleznotāja titula īpašnieks un "Purvīša balvai 2021" nominētais jaunais talants Jānis Šneiders. Viņa radītās medaļas katram "Vasaras maču" posmam un Baltijas ceļa izaicinājumam būs iespējams iegādāties Rimi Rīgas maratona online veikalā sākot no 29. jūnija.

Informāciju sagatavoja:
Inese Ķīkule,
Rimi Riga Marathon