Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krauzeram 15.uzvara pēc kārtas un sezonas labākais rezultāts lodes grūšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krauzeram 15.uzvara pēc kārtas un sezonas labākais rezultāts lodes grūšanā
R.Krauzers.

Olimpiskais čempions Raiens Krauzers pagājušajā nedēļas nogalē “Drake relays” sacensībās Demoinā (ASV) izcīnīja pirmo vietu ar rezultātu 21,93m, svinot 15.uzvaru pēc kārtas un kļūstot par sezonas līderi.

Amerikāņu lodes grūdējs Aiovas štatā notikušajās “World Athletics Continental Tour series” sacensībās bija viens no pašiem titulētākajiem dalībniekiem. Neskatoties uz to, ka pirmajā mēģinājumā Kauzers nesasniedza 21m robežu (20,97m), viņam ar to pietika, lai izvirzītos vadībā. Otrajā mēģinājumā amerikāņa grūstā lode lidoja jau gandrīz parametru tālāk – 21,85m. Vislabākais pasaules vicečempionam sanāca ceturtais mēģinājums – 21,93m. Lai arī Krauzers par 89 centimetriem atpalika no šajā gadā telpās sasniegtā labākā rezultāta, ar to pietikās pārliecinošai uzvarai, jo otrās vietas ieguvējs un Krauzera tautietis Niks Poncio sasniedza rezultātu - 21,16m. Pagājušajā gadā “Drake relays” sacensībās, tiesa tas bija augusta otrajā pusē, Krauzeram padevās fantastiska sērija – visos sešos mēģinājumos lodi grūžot pāri 22m robežai. Ko tādu līdz tam bija spējis 1987.gadā olimpiskais čempions Alessandro Andrejs no Itālijas.

Līdz ar to Krauzers svinēja 15.uzvaru pēc kārtas. Pēdējo reizi zaudējuma rūgtumu amerikānis bija izjutis visu laiku aizraujošākajās lodes grūšanas sacensībās – 2019.gada pasaules čempionātā Dohā, kur vīriešiem lodes grūšanā pirmais trijnieks satilpa vienā centimetrā. Un tieši tik Krauzeram (22,90m) pietrūka līdz pasaules čempionāta zeltam, ko izcīnīja viņa tautietis Džozefs Kovaks (22,91m). Ar Demoinā sasniegto rezultātu (21,93m) Krauzers kļuva par sezonas līderi, par 14 centimetriem apsteidzot mēnesi līderpozīcijās noturējušos jaunzēlandieti, to paša leģendāro Dohas čempionāta lodes grūšanas sacensību bronzas medaļas ieguvēju Tomasu Volšu, kurš toreiz ar Kruzeru uzrādīja vienādu rezultātu (22,90m).

Personisko rekordu sasniedza britu barjersprintere Sindija Sembere, kura uzvarēja 100m barjerotajā distancē (12,57 sek.), bet 400m ar barjerām uzvaru svinēja un arī personisko rekordu uzstādīja Panamerikas čempions Alisons dos Santos no Brazīlijas (48,15 sek.), kurš pagājušā gadā nepiedalījās nevienās sacensības. 20 gadus vecais brazīlietis uzvarēja pārliecinoši ( ar 0,72 sekundes pārsvaru) un laboja 35 gadu veco sacensību rekordu. Tikmēr sievietēm šajā distancē ar valsts rekordu pirmo vietu ieguva panamiete Džianna Vudrafa (55,02), par pussekundi apsteidzot amerikāni Ešliju Spenseri.

Divkārtējais pasaules čempions Sems Kendriks (ASV) uzvarēja kārtslēkšanā, spraugā cīņā pārspējot savu tautieti Krisu Nilsenu un uzstādot jaunu sacensību rekordu – 5,86m. Arī sievietēm kārtslēkšanā norisinājās līdzvērtīga cīņa, kur nepārspēta palika Olimpiskā vicečempione un pasaules čempione telpās Sandi Morrisa (4,70m).