Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions 800 metru skrējienā Mulaudzi atgriežas skrejceļā

Jānis Pārums

Pasaules čempions 800 metru skrējienā Mulaudzi atgriežas skrejceļā
Mbulaeni Mulaudzi pēc uzvaras 2009. gada
pasaules čempionātā. Foto: AP/Scanpix

Esošais pasaules čempions vieglatlētikā 800 metru skrējienā, Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sportists Mbulaeni Mulaudzi pēc savainojuma sadziedēšanas atsācis treniņus.

Mulaudzi bija spiests izlaist astoņus paceles cīpslas savainojuma dēļ. Pēdējo reizi viņš startēja Āfrikas čempionātā, kas pērnā gada jūnijā notika Kenijā. Tieši šajās sacensībās Mulaudzi guva savainojumu, izstājoties jau pirmajā sacensību kārtā. "Paņēmu garu pauzi, lai pilnībā tiktu galā ar savainojumu," tagad stāsta DĀR skrējējs. "Nesen tikos ar ārstiem, kuri man atļāva atsākt treniņus."

Savainojumu pārvilka svītru visām Mulaudzi cerībām, kuras viņš bija iecerējis realizēt 2010. gadā. Sportists pirmo reizi desmit gadu laikā izlaida pasaules čempionātu telpās, lai sekmīgi sagatavotos Āfrikas čempionātam un citām sacensībām. Nedēļu pirms kontinenta meistarsacīkstēm Mulaudzi uzrādīja labu rezultātu (1:43.29), taču tad sekoja savainojums...

Mulaudzi uzsvēris, ka atgriezīsies pakāpeniski – pagaidām viņš tikai trenēsies, bet par sacensībām domās vēlāk. 30 gadus vecā dienvidāfrikāņa personiskais rekords ir 1:42.86 (2009.), bet pasaules rekords pieder kenijietim Deividam Rudišam (1:41.01, 2010.).

Izmantotie resursi:
rusathletics.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja