Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pekinas olimpiādes bronzas medaļniekam divu gadu diskvalifikācija

Jānis Pārums

Pekinas olimpiādes bronzas medaļniekam divu gadu diskvalifikācija
Deniss Aleksejevs
Foto: sports.ru

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu medaļnieks 4x400 metru stafetē un 2012.gada Londonas olimpisko spēļu dalībnieks, krievs Deniss Aleksejevs diskvalificēts uz diviem gadiem par dopinga lietošanu.

25 gadus vecajam Aleksejevam pozitīvas izrādījās 27.jūnijā treniņnometnē Novogorskā ņemtās analīzes. Piektdien Krievijas Antidopinga aģentūra pieņēma lēmumu diskvalificēt Aleksejevu uz diviem gadiem. Kopā ar Aleksejevu tika pieķerti vēl trīs vieglatlētes – Viktorija Dolgačeva, Jevgeņija Pičerina un Anastasija Koršunova – kuras arī saņēma divu gadu diskvalifikāciju, kas stājas spēkā no 2013.gada 4.jūlija.

2007.gadā Aleksejevs uzvarēja Eiropas U-23 čempionātā 400 metru distancē un 4x400 metru stafetē, bet gadu vēlāk kopā ar Krievijas stafetes komandu izcīnīja bronzu Pekinas olimpiskajās spēlēs 4x400 metru distancē.

Taisonam Gejam - steroīdi

Jāpiebilst, ka piektdien BBC ziņoja, ka jūlijā dopinga lietošanā pieķertā bijušā pasaules čempiona, ASV rekordista 100 metru distancē Taisona Geja analīzēs atrasti steroīdi, tiesa, kas konkrēti par vielu tā bijusi, netiek atklāts. Parasti šādos gadījumos sportists tiek diskvalificēts uz diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
РУСАДА | За честный и здоровый спорт

     [+] [-]

, 2013-08-24 14:21, pirms 11 gadiem
Par ritenbraukshanas dopingu visi baigi shumejas,bet vieglatletikas grandus kontrolejot mazak,ta pat pieker,bet tas kaut ka vairak par vienu rakstinju neizpelnas!