Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lietainos laikapstākļos Dimanta līgas posmā Lielbritānijā rekordi laboti netiek

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lietainos laikapstākļos Dimanta līgas posmā Lielbritānijā rekordi laboti netiek
Auriola Dongmo. Foto: Worldathletics.

Lietainos un vējainos apstākļos vakar Lielbritānijā tika aizvadītas šīs sezonas pirmās Dimanta līgas sacensības vieglatlētikā. Tādos laikapstākļos no vieglatlētiem nevarēja prasīt augstus rezultātus. Turklāt vairāki vadošie disciplīnu pārstāvji vakar nebija manāmi Geitshedā.

Vīriešiem tāllēkšanā pirmie trīs sasniedza vai pārsniedza 8m, bet tas pārsvarā notika pašās beigās izšķirošajā sestajā mēģinājumā. Šīs sezonas trešais labākais tāllēcējs un otrais jamaikiešu rindās Tadžejs Geils, kurš pirms pusotra mēneša Floridā aizlēca 8,27m, pēc pieciem mēģinājumiem ar 8,00m bija līderpozīcijās, bet pašreizējam pasaules čempionam beigās nācās samierināties ar trešo vietu, jo sestajā mēģinājumā viņu apsteidza divi eiropieši. Pasaules čempionātos divas reizes astotniekā tikušais spānis Eusebijo Kakeress ar 8,04m sasniedza savu sezonas labāko rezultātu un ieņēma otro vietu, jo viņu vēlāk apsteidza Eiropas U23 vicečempions Filipo Randaco, kurš vienīgais vakar spēja aizlēkt tālāk par Elvijam Misānam piederošo Latvijas rekordu (8,08m) – 8,11m, par vienu centimetru atpaliekot no sava personiskā rekorda un gūstot pagaidām lielāko panākumu pieaugušo konkurencē. Taču 25 gadus vecā itāļa rezultāts netiks ieskaitīts kā viņa otrs labākais, jo pavējš par 0,8m sekundēm pārsniedza pieļaujamo normu.

Sievietēm lodes grūšanā atšķirībā no vīriešiem tāllēkšanā pēdējā mēģinājumā labākās trīs savus rezultātus neuzlaboja. Uzvaru ar 19,08m izcīnīja Portugāli pārstāvošā kamerūniete Auriola Dongmo, kura vienīgā pārsniedza 19m robežu. Divkārtējā Āfrikas čempione, pārstāvot tad vēl Kamerūnu, un Eiropas čempione telpās pirmo reizi uzvarēja Dimanta līgā. Otro reizi sezonā 19m robežu neizdevās sasniegt otrās un trešās vietas ieguvējām – pasaules vicečempionei Danielai Tomasai-Dodai no Jamaikas un pasaules čempionāta 4.vietas ieguvējai Megijai Evenai no ASV.

Sievietēm 1500m uzvarētājas liktenis bija izšķirts jau gandrīz apli pirms finiša, kad Eiropas čempione Laura Mjūra no Lielbritānijas atstāja konkurentes aiz muguras un finišēja ar 4:03,73, par 4 sekundēm apsteidzot 2019.gada pasaules vicečempioni krosā Rababi Arafi no Marokas. Vīriešiem 5000m, iztrūkstot vadošajiem kenijiešiem, etiopiešiem un amerikāņiem, interesants duelis sanāca starp Mohamedu Katiru (Spānija) un Nikolasu Kimeli (Kenija), pirmajam finiša līniju šķērsojot Spāniju pārstāvošajam marokānim (13:08,52) un par pusotru sekundi apsteidzot pasaules čempionāta 8.vietas ieguvēju no Kenijas. Arī 3000m kavēkļu skrējienā Kenijai nācās samierināties ar otro vietu, jo Leonardu Betu par 1,32 sekundēm apsteidza ASV pārstāvošais Hilarijs Bors (8:30,20).

Sievietēm 100m/b gandrīz 4m sekundē pretvējā nebija iespējams noskriet ātrāk par 13 sekundēm, ar 13,28 uzvaru svinot Olimpisko spēļu 4.vietas ieguvējai Sindijai Semberai no Lielbritānijas, kura šosezon daudz labākos apstākļos regulāri bija skrējusi zem 13 sekundēm, 12,53 esot vislabākajam viņas šīs sezonas rezultātam. Tāpat kā 100m gludajā sprintā arī šeit pirmās divas vietas šķīra 0,09 sekundes. Otro vietu ar 13,37 izcīnīja 2017.gada Eiropas U23 čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Luka Kozāka no Ungārijas, kura šogad bija skrējusi12,81. Vīriešiem 200m, kas bija īsākais sprints stiprajam dzimumam, pārliecinoši pirmais fnišēja amerikānis Kennets Bednareks (20,33). Ar 20,85 tikai trešais atskrēja daudzkārtējais Olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļnieks Andrē Degrasse no Kanādas.

Par augstvērtīgiem rezultātiem citās sacensībās vakar nākamajā rakstā.

     [+] [-]

, 2021-05-24 16:16, pirms 3 gadiem
Kaseress kļuva par Kakaini (Kakeress)

     [+] [-]

, 2021-05-24 16:26, pirms 3 gadiem
Kurš šiem "žurnālistiem" gramatiku mācījis? palasi tekstu - līdz galam neuzrakstīti teikumi, izlaisti vārdi, savstarpēji nesaistīti vārdu salikumi.

     [+] [-]

, 2021-05-24 16:35, pirms 3 gadiem
Ir taču valsts organizācija - kaut kas līdzīgs "Latviešu valodas labskanības vai pareizrakstības komisija" atvainojos precīzi neatceros, bija tur jāiet pirms gadiem 20, lai apstiprinātu, ka kāda senā izrakstā rakstītais patiešām ir tas. Aizsūtīt kursos uz turieni nenāktu par ļaunu daudziem "autoriem". Un tantuki, kas tur strādā būtu priecīgi, ka tādējādi var pakalpot dzimtās valodas labskanības interesēs!