Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Duplantis, Lasickene, Ričardsone neuzvar, Ingebrigtsens tomēr pirmais

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Duplantis, Lasickene, Ričardsone neuzvar, Ingebrigtsens tomēr pirmais
100m finišs sievietēm. Foto: Worldathletics.

Vakar vēlu vakarā Lielbritānijas pilsētā Geitshedā noslēdzās šīs sezonas pirmais Dimanta līgas posms vieglatlētikā, dalībniekiem startējot nelabvēlīgos laika apstākļos. Dažiem titulētiem sportistiem kā kārtslēcējām Mondo Duplantim, augstlēcējai Marijai Lasickenei un sezonas līderei 100m Šakari Ričardsonei nācās samierināties ar pirmās vietas neiegūšanu.

Par vienīgā Latvijas pārstāvja Gata Čakša 5.vietu un 75,01m šķēpmešanā jau ziņojām iepriekš. Ja trīskārtējās pasaules čempiones augstlēkšanā Lasickenes gandrīz divu gadu uzvaru sērija bija pārtrūkusi jau piektdien Vācijas sacensībās, tad pasaules rekordists kārtslēkšanā telpās Armands Duplantis nebija piedzīvojis zaudējuma rūgtumu kopš 2019.gada pasaules čempionāta Dohā. Pasaules čempione 200m Dina Ašera Smita 100m sarūpēja sezonas līderei (10,72) Šakari Ričardsonei kopš 2019.gada ASV čempionāta.

Amerikāniete Ričardsone, kura šosezon trīs reizes bija skrējusi ātrāk par 10,80 sekundēm un kura visās sacensībās šajā gadā bija uzvarējusi, vakar finālā lietū un 3,1m/s pretvējā ātrāk par 11,44 nevarēja noskriet un finišēja otrajā vietā, pirmo reizi šosezon neizcīnot uzvaru kādā no startiem. Deviņas sekundes simtdaļas par viņu ātrāka izrādījās Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja stafetē Dina Ašera Smita no Lielbritānijas, kurai tas šogad bija pirmais starts stadionā šajā distancē. Ar nelabvēlīgos laikapstākļos sasniegto rezultātu 11,35 sekundes 2019.gada pasaules čempione 200m, kuras personiskais rekords 100m ir 10,83 sekundes, neatrodas pat simtniekā sezonas labāko rezultātu uzrādītāju vidū. Trešā (11,48) finišēja 2017.gada pasaules vicečempione 100m un 200m Marija Hosē Talou no Kotdivuāras, bet ceturtā bija divkārtējā Olimpiskā čempione Šelija Anna Freizere Praisa no Jamaikas.

Pagājušo piektdien Vācijas sacensībās titulētā Marija Lasickene no Krievijas palika septītā un neuzvarēja pirmo reizi pēdējo 20 mēnešu laikā, taču ar 1,80m neko citu arī nevarēja gaidīt, jo ar tādu rezultātu reizēm arī Latvijas čempionāta nepietiktu pirmajai vietai. Vakar Geisthedas lietū pēdējo trīs pasaules čempionātu uzvarētāja, visās reizēs uzvarot ar rezultātu virs 2m, uzlaboja piektdienas rezultātu par 8cm, taču tik un tā vēl ir tālu no savas formas un ar 1,88m palika ārpus trijnieka 4.vietā, jo tādu pašu augstumu pārvarējusī britu augstlēcēja Morgana Leika pēc labāka mēģinājuma skaita ieguva 3.vietu.. Nestartējot nevienai no sezonas Top6, ar 1,91m uzvarēja 2017.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Kamila Ličvinko no Polijas, bet ar tādu pašu rezultātu otro vietu ieņēma Lielbritānijas pārstāve Emīlija Borsvika.

Kārtslēkšanā vīriešiem, neskatoties uz tādu dalībnieku startēšanu kā Sems Kendriks un Armands Duplantis startēšanu, uzvarai pietika ar 5,74m, ko ar otro mēģinājumu sasniedza divkārtējais pasaules čempions Kendriks. Tikmēr pasaules vicečempions Dupalntis pārvarēja tikai 5,55m, piedzīvojot neveiksmes divas reizes 5,74 un vienu reizi 5,80m augstumā. Līdz ar to pārtrūka zviedra 23 uzvaru sērija. Starp citu, pēdējo reizi Duplantis zaudēja, un arī tieši Kendriksam, 2019.gada pasaules čempionātā Dohā.

Kendriks, kurš bija priecīgs par skatītāju klātbūtni un par to, ka varēja būt sektorā ar saviem cīņu biedriem, ļoti korekti izteicās par Duplanti, ka viņi neesot vienādā līmenī, zviedram esot augstāk. Siltie laika apstākļi bijuši par iemeslu, kāpēc vakar tā noticis.

Vīriešiem 1500m Eiropas rekordists Jakobs Ingebrigtsens sezonas debijā parādīja, ka ir labā formā. Norvēģis taktiskā cīņā svinēja uzvaru ar 3:36,27, aiz sevis atstājot abus austrāliešus – sezonas vicelīderi (3:33,19) Oliveru Hoari, kurš norvēģim zaudēja 0,31 sekundi, un Stjuartu Maksveinu (3:37,32). Ingebrigtsenam vakardienas laikapstākļi tomēr bija parocīgāki nekā austrāliešiem, jo Norvēģijas dienvidrietumu piekrastē, kurš viņš dzīvo, šādi laikapstākļi ir visi bieži.

     [+] [-]

, 2021-05-24 12:06, pirms 3 gadiem
Krouzeram jeņķos-23,01!!!