Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvieši ar 600 kilometru garu skrējienu atkārtos "Baltijas ceļu"

Jānis Pārums

Latvieši ar 600 kilometru garu skrējienu atkārtos "Baltijas ceļu"
Foto: SK "Ozolnieki" arhīvs

No 24. līdz 26. augustam cauri Latvijai, pieminot pirms 23 gadiem Baltijas divu miljonu iedzīvotāju veidoto "Baltijas ceļu", notiks stafetes veida skrējiens, ko organizē Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija un kurā jau no pašas Viļņas līdz Tallinai piedalīsies arī 13 Latvijas pārstāvji.

Šī organizācija stafetes veida piemiņas skrējienus par godu „Baltijas ceļam” rīko jau kopš 1991. gada. Latvieši tajā sāka piedalīties dažus gadus vēlāk, un gandrīz nepārtraukti „Baltijas ceļā” ir Skrējēju kluba „Ozolnieki” pārstāvji, kuri arī katru gadu komplektē Latvijas komandu. Šogad tajā ir pārstāvji no Rīgas, Jelgavas, Ķekavas, Jūrmalas un Ogres novada.

Maršruts skrējienam ir nemainīgs – tas startēs 24. augustā pulksten 10 no Viļņas Katedrāles laukuma pēc Lietuvas prezidentes laba vēlējumiem un mācītāja dotās svētības skrējiena dalībniekiem. Visas dienas garumā skrējēji pa 5 līdz 10 kilometru gariem etapiem pieveiks Lietuvas posmu, vakarā apmetoties Pasvalē, kas atrodas netālu no Lietuvas - Latvijas robežas.

25. augustā dalībnieki skrējienu turpinās no sešiem rītā, abu valstu robežu šķērsojot ap pulksten 10. Ap 11.30 skrējēji sasniegs Bausku, bet ap pulksten 15 paredzēta ierašanās Rīgā un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, kur aicināti arī sagaidītāji. Ap pulksten 21 skrējiens sasniegs Salacgrīvu, kur plānota nakšņošana.

26. augustā skrējiena maršruts no Latvijas turpināsies Igaunijā, un galapunkta – Igaunijas Parlamenta ēkas - sasniegšana Tallinā plānota ap pulksten pusseptiņiem vakarā.

Kādā no skrējiena posmiem aicināts piedalīties ikviens interesents. Par to iepriekš jāsazinās ar Skrējēju kluba „Ozolnieki” vadītāju Juri Bērziņu (tālrunis - 26086671). 600 kilometru garā skrējiena dalībnieki arī būs pateicīgi par ikvienu sagaidīšanu un laba vēlējumiem.

Informāciju sagatavoja:
SK "Ozolnieki"