Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jurkevičs par rekorda labojumu: "Mērķtiecīgi 3000 metriem negatavojos"

Jānis Pārums

Jurkevičs par rekorda labojumu: "Mērķtiecīgi 3000 metriem negatavojos"
Dmitrijs Jurkevičs
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Skrējējs Dmitrijs Jurkevičs, kurš aizvadītās nedēļas nogalē laboja Latvijas rekordu 3000 metru skrējienā (7:54.83), kļūstot par pirmo, kam izdevies distanci veikt ātrāk par astoņām minūtēm, portālam Sportacentrs.com atzina, ka ar tādu rezultātu bija rēķinājies.

"Mērķtiecīgi 3000 metriem negatavojos, gribēju vienkārši pārbaudīt cik gatavs tiem esmu. Jau sen gribējās pārbaudīt spēkus šajā distancē. Iepriekš īsti nebija iespēju skriet – bija jāstartē 1500 metros, jāuzrāda labs rezultāts tur, bet tagad nekādu plānu nebija, redzēju, ka kalendārā ir 3000 metri Rīgā un nolēmu skriet," atzina Jurkevičs.

"Protams, biju domājis izskriet zem astoņām minūtēm [un labot Latvijas rekordu], citādāk nemaz nebūtu startējis," piebilda Jurkevičs. "Rezultāti treniņos liecināja, ka man tas ir pa spēkam. Cita lieta, ka sacensībās man bija jāskrien vienam, tāpēc bija nelielas šaubas vai izdosies. Tā kā konkurences nebija, tad vajadzēja morāli savākties, jo skriet vienam pašam 3000 metrus ir diezgan pagrūti. Aptuveni ar tādu rezultātu biju rēķinājies. Protams, ja gribētu skriet uz maksimālo rezultātu, būtu jābrauc skriet kaut kur komercmačos, kur ir spēcīgi konkurenti un daudz līdzjutēju, kas atbalsta."

"Parunājām ar treneri un nolēmām, ka nākamgad vairāk iesim caur izturību nevis ātrumu. Pēc garākām distancēm pēc tam daudz vieglāk ir skriet pusotru [kilometru]. 5000 metri? Nē, nē, pagaidām man tas ir par daudz. Skriet varu gan 3000, gan 5000 metrus, bet galvenā distance joprojām paliks 1500 metri," uzsvēra skrējējs.

Viņš atklāja, ka šonedēļ ar startu 10 kilometru distancē un, iespējams, 4x2.5 kilometru stafetē "Nike Riga Run" noslēgs savu sezonu. Septembrī Jurkevičs atpūtīsies, bet oktobrī pakāpeniski uzsāks gatavošanos nākamajai sezonai. "Žēl, ka šogad neizdevās izskriet jaunu rekordu 1500 metros, biju gatavs skriet 3:35:00, bet nesanāca. Vajadzēs paveikt to nākamgad," noslēdza Jurkevičs.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-23 21:34, pirms 12 gadiem
Jurkevičš ir pirmais reālais kandidāts, kurš var labot sen aizstāvējušos Grustiņa rekordu 5000m. Es ceru, ka tā notiks. Mana prognoze - 13,20. Protams lai tā skrietu ir nepieciešams finansējums...