Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules un Eiropas čempione Enisa atsākusi treniņus

Jānis Pārums

Pasaules un Eiropas čempione Enisa atsākusi treniņus
Džesika Enisa
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules un Eiropas čempione septiņcīņā Džesika Enisa (Lielbritānija) atsākusi treniņus pēc šī gada sākumā gūtā savainojuma sadziedēšanas. Vienlaikus sportiste ir nemierīga vai pauze treniņos ļaus viņai pilnvērtīgi sagatavoties sezonas atbildīgākajiem startiem.

Potītes savainojumu Enisa guva īsi pirms Eiropas telpu čempionāta, kurā britu sportiste plānoja labot pasaules rekordu telpās. Turpmākās septiņas nedēļas nevarēja vēl ne skriet, ne lēkt un tikai tagad ārsti devuši zaļo gaismu treniņu atsākšanai.

"Kad guvu savainojumu, domāju, ka viss ātri nokārtosies, bet kļūdījos. Potīte turpināja sāpēt, tāpēc izlaidu septiņas nedēļas. Diemžēl tādēļ man gājuši secen fiziskās sagatavotības treniņi. Zināju, kāpēc netrenējos, taču nevarēju atbildēt uz jautājumu, cik ilgi vēl sēdēšu bezdarbībā. Pēc pāris nedēļām es vienkārši kritu panikā. Ja nevarat trenēties dažas dienas, tas jau ir nepatīkami, taču, ja bez treniņiem jāiztiek nedēļas, tad tas ir iznīcinoši. Sezonai sāku gatavoties tikai aprīlī un man ir sajūta, ka esmu nokavējusi vilcienu," atzina sportiste.

Tiesa, nav gan tā, ka dziedējot savainojumu Enisa bijusi pilnīgā bezdarbībā – viņa trenējusies svaru zālē un uz velotrenažiera. Septiņcīņniece cer, ka sliktākais jau ir aiz muguras. Šobrīd viņa trenējas ar pilnu atdevi un potīte nav likusi par sevi manīt. Sezonu Enisa sāks 15. maijā, kad startēs Powerade ION4 Great City Games sacensībās, kuras norisināsies Mančestras centrā. Tur viņa skries 100 metru barjerskrējienu un stafetes posmu 150 metru stafetē. Maija beigās HypoMeeting sacensībās Austrijā Enisa aizvadīs pirmo septiņcīņu kopš pērnā Eiropas čempionāta Barselonā, kur britu sportiste izcīnīja uzvaru. Enisa atzinusi, ka atbalstītāji liek uz viņu lielas cerības gan šī gada pasaules čempionātā Tegu (Dienvidkoreja), gan 2012. gada Londonas olimpiādē. "Viņi man jau tagad uzkāruši kaklā zelta medaļu, lai gan man vēl tik daudz kas jāizdara, lai tas kļūtu par realitāti," sacīja Enisa.

Izmantotie resursi:
rusathletics.com
mirror.co.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-23 19:33, pirms 13 gadiem
2mliam rakstīja: nevajag ziimeeties, ka gribi kautko labot,
labaak buutu kluseejusi un labojusi, nevis soliijusi nezin ko pirms "nav graavim paarleekts" pilnigi no smiekliem no kresla nokritu....
Kāpēc uzreiz zīmēšanās? Uzskatu, ka tas ir normāli, ka profesionāls sportists sev ir izvirzījis augstu mērķi un, ja žurnālists viņai par tiem pajautā, tad viņa arī konkrēti atbild, kāda jēga tur kaut ko slēpt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-24 20:07, pirms 13 gadiem
2mliam rakstīja: ja esi sportists, Tu zini kaa ir kad Tev ir liela atbildiiba un paraleeli darbojas simtiem faktori, kas var ietekmeet rezultātu, domā ko runā!
Protams, piekrītu tam, ka darbojas simtiem faktori, kas var iespaidot rezultātu, bet tāpēc tu uzskati, ka top līmeņa sportistiem vajadzētu teikt to, ka viņš taisās tā pat uzstartēt? Šādā situācijā manuprāt ir saprotams, ka sportists ir smagi strādātjis treniņos un darīs visu, lai sacensībās sasniegtu maksimumu. Un ar atbildību ir jāreķinās, tas jau būs jebkurā dzīves situācijā. Starp citu, pieņemu, ka tā bija trauma, kas no viņas pašas tieši bija maz atkarīga, neveiksmīga sagadīšanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-25 16:26, pirms 13 gadiem
2mliam rakstīja: es gribeju teikt, ka ja vinjai ka top sportistei nav tiesibas pazinot, ka vina labos pasaules rekordu te luuk ir pieraadiijums- IETEKMEJOSHIE FAKTORI! un re viens faktors- trauma, es atvainojos, vinja smagi ap**rsaas! sakot, ka labos WR! ir tads teiciens:"gribi sasmidināt Dievu?" - vienkārshi izstasti ko esi ieplanojis... atvainojos par rupjiibaam, bet nu ta ir realitate!
Viss jau ir normāli un pareizi, bet ir starpība starp vārdiem labos un PLĀNOJA labot, tas nozīmē, ka viņa nav teikusi, ka to 100% izdarīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja