Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pistoriuss atbrīvots pret drošības naudu

Jānis Celmiņš

Pistoriuss atbrīvots pret drošības naudu
Oskars Pistoriuss
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais Dienvidāfrikas sprinteris Oskars Pistoriuss, kurš Valentīndienā nošāva savu draudzeni, un pret kuru uzrādīta apsūdzība par apzinātu slepkavību, šodien atbrīvots pret drošības naudu, vēsta ārvalstu lielākie mediji.

Noklausīšanās tiesā ilgusi vairākas dienas, un pēc tās secināts, ka sportists nevar apdraudēt sabiedrību, tāpēc pieņemts lēmums viņu atbrīvot pret drošības naudu. "Secinu, ka apsūdzētais ir pierādījis, ka viņu drīkst atbrīvot pret drošības naudu," pēc pieņemtā lēmuma sacīja miertiesnesis Desmonds Nairs. Sportista advokāts jau iepriekš bija norādījis, ka sabiedrībā pazīstamam sportistam, turklāt ar kāju protēzēm pazust no tiesībsargu redzesloka būtu neiespējami.

Tiesa noteikusi drošības naudu, kas mērāma viena miljona randu (60 tūkstošu latu) apmērā. Pēc tiesas lēmuma paziņošanas drošības nauda tika iemaksāta, un sportists no apcietinājuma atbrīvots. Tiesa šajā lietā turpināsies 4. jūnijā, noteicis miertiesnesis.

Jau vēstīts, ka Valentīdienas rītā (14. februāris) Pistoriuss savā mājā nošāvis draudzeni. Sākotnēji tika ziņots, ka slavenais sportists to paveicis aiz pārpratuma, taču jau pēc neilga laika viņam tika uzrādīta apsūdzība par apzinātu slepkavību.

Pistoriuss ir pasaules rekorda īpašnieks 100, 200 un 400 metru sprinta distancēs (T44 sporta klasē). Viņš sporto ar „Ossur” ražotām protēzēm un kļuvis par pirmo sportistu, kurš ar kāju protēzēm startējis olimpiskajās spēlēs.

     [+] [-]

, 2013-02-22 20:24, pirms 11 gadiem
Nauda atrisina visas problēmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja