Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autokatastrofā miris prestižo maratonu medaļnieks Gumri

Jānis Pārums

Autokatastrofā miris prestižo maratonu medaļnieks Gumri
Abderahims Gumri
Foto: Flickr

Londonas, Ņujorkas un Čikāgas maratonu otro vietu ieguvējs, marokānis Abderahims Gumri 36 gadu vecumā gājis bojā autokatastrofā, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Vienā mašīnā ar Gumri atradās viņa draugi – pazīstamais Bahreinas skrējējs Rašīds Ramzi, kurš 2008.gada Pekinas olimpiādē kļuva par čempionu 1500 metros, bet vēlāk tika pieķerts dopinga lietošanā, kā arī 2000.gada Āfrikas čempions 1500 metru skrējienā, marokānis Jusefs Baba. Ramzi un Baba avārijā guva savainojumus, taču pēc medicīniskās apskates tika palaisti mājās.

Gumri 2008.gadā Londonā sasniedza Marokas rekordu maratonā – 2:05:30 (vēlāk gan tas tika labots). 2011.gadā marokānis uzvarēja Seulas maratonā, bet Londonas olimpiādē nepiedalījās diskvalifikācijas dēļ – sportista "bioloģiskajā pasē" asins rādītāji bija pārlieku augsti un viņu diskvalificēja uz četriem gadiem.

Gumri savas karjeras laikā sasniedza atzīstamus panākumus, tiekot uz goda pjedestāla prestižajos maratonos - marokānis izcīnīja otrās vietas Londonas (2007.), Ņujorkas (2008.) un Čikāgas (2009.) maratonos, kā arī trešo vietu Londonas maratonā (2008.).

Izmantotie resursi:
LetsRun.com: The Internet's Home of Running and...