Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Merits tic, ka vēlreiz var labot pasaules rekordu

Jānis Pārums

Merits tic, ka vēlreiz var labot pasaules rekordu
Erīss Merits
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules rekordists 110 metru barjerskrējienā, amerikānis Erīss Merits atzinis, ka aizvadītajā vieglatlētikas sezonā sasniedzis visu, ko vēlējies.

Īpaši Merits izcēlis Dimanta līgas posmu Briselē, kur viņš sasniedza jaunu pasaules rekordu – 12.80 sekundes. "Man bija ātrs skrējiens, tīra barjeru pārvarēšana, labs ātrums starp tām un varens finišs. Man viss izdevās," atzina Merits, norādot, ka kopā ar treneri izdarījuši secinājumus, kā vēl uzlabot skrējienu. Barjersprinteris uzskata, ka viņam ir pa spēkam vēlreiz labot pasaules rekordu.

Savukārt Jamaikas sprintere Šellija Anna Freizere Praisa atzinusi, ka ir nedaudz sarūgtināta ar savu sniegumu olimpiādē. 100 metru distancē viņa spēja aizstāvēt savu pirms četriem gadiem izcīnīto titulu, bet 200 metros un 4x100 metru stafetē izcīnīja sudraba medaļas. Viņa atklāja, ka pēc tam, kad jūnijā nacionālajā čempionātā noskrējusi 100 metrus 10.70 sekundēs, bijusi pārliecināta, ka olimpiādē šo distanci veiks 10.60 sekundēs, taču beigu beigās sanāca tikai 10.75 sekundes.