Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

EČ U23 fināliste 800m Mauriņa: "Pārceltais fināls izsita no ritma, mērķēju tuvoties 2 minūšu robežai"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

EČ U23 fināliste 800m Mauriņa: "Pārceltais fināls izsita no ritma, mērķēju tuvoties 2 minūšu robežai"
Invida Mauriņa. Foto: SS "Arkādija".

Nupat Somijas pilsētā Espo notikušajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā U23 grupā atzīstami ar personīgo rekordu un fināla astotnieka sasniegšanu nostartēja SS “Arkādija” pārstāve Invida Mauriņa, kura neslēpa, ka sasniegtais rezultāts nav viņas pašreizējie griesti un plāno tuvoeties 2 minūšu robežai.

Vakar informējām, ka Eiropas čempionātā vieglatlētikā U23 grupā 4. vietu izcīnījušais un Latvijas labāko rezultātu uzrādījušais sporta skolas “Arkādija” pārstāvis Valters Kreišs atzina, ka šogad var lēkt vēl augstāk par čempionātā uzstādīto personīgo rekordu 5,60m.

Iepriecināja arī skrējēja Invida Mauriņa, kura priekšsacīkstēs 800m ar jaunu personīgo rekordu (2:04,93) un sezonas labāko rezultātu Latvijā kvalificējās finālam. Dienu vēlāk finālā Espo brāzās lietus gāze, kas jūtami ietekmēja sacensību norisi un iespējams arī rezultātus. Šādos apstākļos finālskrējienā SS “Arkādija” pārstāve uzrādīja rezultātu 2:06,92 un ieguva astoto vietu. Šī astotā vieta ir Latvijas vieglatlētu trešais labākais rezultāts Eiropas U23 čempionātā Somijā.

Rīdziniecei Invidai Mauriņai, kura ir paškritiska, par sasniegto ir divējādas sajūtas, proti, no vienas puses, viņa ir priecīga, bet, no otras puses, Invida apzinās, ka varēja labāku rezultātu uzrādīt finālā. Viņa atklāj, ka kopumā jau piedalīšanās Eiropas U23 čempionātā ir veiksmīgs iznākums, jo varēja uz turieni arī netikt. “Vasara sākās nelabi. Tas bija grūts periods. Tāpēc skrēju tikai 2:09, kas par dažām sekundēm atpalika no čempionāta normatīva 2:06. Līdz ar to parādījās šaubas, vai tikšu uz EČ U23. Taču pratu sevi savākt, labi nostartēju jūnija vidū Beļģijā, kur noskrēju 2:05,34, izpildot normatīvu un kļūstot par sezonas līderi Latvijā. Svarīgi, ka tur arī guvu pozitīvu enerģiju, tā teikt “uzlādējos. Tas arī palīdzēja gatavošanās procesā, ” norāda Andreja Saņņikova audzēkne.

“Priekšsacīkstēs noskrēju 2:04,93, bet nejutos nogurusi. Šķita, ka varu skriet vēl ātrāk, vismaz 2:03 robežās. Neesmu vēl tik pieredzējusi, biju iesprostota kā “kastītē”, līdz ar to pēdējā virāžā nācās skriet ar lielu līkumu, lai varētu kvalificēties finālam,” skaidro Invida, kura atklāj ka priekšsacīkstēs skrējiena laikā vienu brīdi iešāvusies doma galvā, ka varētu netikt finālā, uz ko bija cerējusi pirms čempionāta un kam liela daļa neticēja..

Finālā labu rezultātu viņai patraucējis uzrādīt ne tikai sliktie laika apstākļi, bet arī pārceltais starts. “Fināla dienā jutos ļoti labi. Ar šādām sajūtām arī sildījos izšķirošajam skrējienam. Taču tad paziņoja, ka startu pārceļ stundu vēlāk. Kad otro reizi sāku sildīšanos un gatavošanos startam, jutos savādāk. Kaut kas bija pamainījies. Bija sajūta, ka enerģija bija mazinājusies,” atceras 19 gadus vecā rīdziniece.

“Kopumā tomēr esmu priecīga par 8. vietu. Kā nekā biju visjaunākā no finālistēm. Daudz arī iemācījos, guvu pieredzi, jo šādos skrējienos svarīga ir taktika. Skrējiena laikā var sajust konkurentu grūstīšanos, elkoņu lietošanu, bija pat brīdis, kad domāju, ka nokritīšu,” atklāj Mauriņa, kura cer šajā sezonā uzlabot čempionātā sasniegto personīgo rekordu un tuvoties divu minūšu robežai. Nākamajos divos Eiropas U23 čempionātos viņa mēģinās pacīnīties par medaļām. Mauriņa ir ļoti pateicīga savam trenerim Saņņikovam, kurš velta ļoti daudz laika audzēknes rezultātu uzlabošanai, kā arī ģimenei un treniņbiedriem.

Tāllēcēja Kitija Paula Melnbārde pirmo lēcienu veica cerīgi – 6,09m, bet sekojošās divas neveiksmes atbīdīja Kitiju Paulu uz 22. vietu 34 tāllēcēju vidū. Melnbārde 2017. gadā ar 6,28m izcīnīja 4.vietu pasaules jauniešu U18 čempionātā. Šogad arkādiete pēc piecu gadu pauzes atkal sākusi lēkt pāri sešu metru robežai, ko paveica arī Eiropas U23 čempionātā.

     [+] [-]

, 2023-07-21 16:02, pirms 11 mēnešiem
Kāds iemesls Melbārdes pauzei? Un kādi plāno tagad atgriežoties?

     [+] [-]

, 2023-07-21 17:34, pirms 11 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāds iemesls Melbārdes pauzei? Un kādi plāno tagad atgriežoties?
Pieļauju, ka prioritāšu maiņa, pirmajā vietā izvirzoties mācībām un zinātnei: https://labsoflatvia.com/iedvesmas-...

     [+] [-]

, 2023-07-21 22:18, pirms 11 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāds iemesls Melbārdes pauzei? Un kādi plāno tagad atgriežoties?
Tā jau nebija, ka netrenējas. Visus šos gadus startēja

     [+] [-]

, 2023-07-21 23:43, pirms 11 mēnešiem
Paldies par info. Bet tagad, kā sapratu, atkal ir radušās ambīcijas par augstvērtīgiem rezultātiem?