Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

G. Zālītis: "Konkurentiem bija augstāks vidējais līmenis"

Jānis Pārums

G. Zālītis: "Konkurentiem bija augstāks vidējais līmenis"
LVS prezidents Guntis Zālītis
Foto: Rolands Norietis

Pēc Latvijas vieglatlētu starta Eiropas komandu čempionāta 2. līgā un tur izcīnītās piektās vietas, savu novērtējumu mūsu sportistu dalībai Belgradā (Serbija) deva Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis.

"Ja būtu vēl pāris labākie sportisti, piemēram, Dmitrijs Jurkevičs vai Dmitrijs Miļkevičs un Stasim [Staņislavam Olijaram] pēdējā brīdī nekas nebūtu noticis, varbūt arī tiktu divniekā. Bez šaubām vairāk varēja būt arī veiksmes, kas kādā disciplīnā pietrūka, lai to uzvarētu. Principā komanda nostartēja labi, vadošo sportistu rezultāti priecē. Tāpat redzam, kur mēs esam disciplīnās, kur mums tik labi neiet, piemēram, garajās distancēs," atzina Zālītis.

LVS prezidents pastāstīja, ka Olijars no starta atteicies pēdējā brīdī, jo iepriekšējās dienas vakarā sajutis kājā spazmas un nolēmis lieki neriskēt, savukārt Jurkevičs apslimis pirms izbraukšanas uz Serbiju: "Komandu mači tomēr ir komandu mači. Tad lai labāk skrien [Kārlis] Daube un izcīna piekto vietu nekā startē Olijars un paliek distances vidū. Kas attiecas uz Jurkeviču, kurš sākotnēji bija sastāvā, tad viņš apaukstējies un uz Belgradu nemaz neaizbrauca. Viņš bija viens no tiem, kurš ļoti pietrūka. Ar to rezultātu, kas Jurkevičam bija, viņš droši vien uzvarētu, bet tagad mēs tajā disciplīnā palikām pēdējie. Diemžēl."

Zālītis uzsvēra, ka valstīm, kuras sasniedza labākus rezultātus, ir augstāks vidējais līmenis: "Nevar uzvarēt tikai ar to, ka ir pieci, seši augstas klases sportisti. Runa ir par vidējo līmeni, kas tādām valstīm kā Šveice, Austrija un Horvātija pie viņu finansējuma arī ir lielāks. Varbūt mums zvaigžņu ir vairāk un tās ir labākas, bet ar to vien ir par maz. "

"Trešā vieta vai sestā vieta – lielas nozīmes tam nav. Ir otrā vieta, ar kuru var tikt uz 1. līgu un septītā, ar kuru var izkrist uz 3. līgu. Pirms stafetēm bijām ceturtie un būtu ceturto vietu nosargājuši, bet meitenēm uzlikām ne pašu stiprāko sastāvu. Nebija lielas jēgas skriet Ievai Zundai un Sandrai Krūmai skriet trešo disciplīnu," noslēdza Zālītis.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-21 22:37, pirms 14 gadiem
Komandu mači vienmēr ir komandu mači,ja nav komandas,nav rezultāta,garajos gabalos,jau kur tie gadi Latvijai nav Eiropas līmeņa veču,nav sakarīgu treneru

     [+] [-]

, 2010-06-21 22:42, pirms 14 gadiem
vienigais kas atliek ir ceret uz nākotni ka jaunie parādīs

  +2 [+] [-]

, 2010-06-22 00:29, pirms 14 gadiem
nakamgad būs interesanti, jo visas 3 Baltijas valstis startes kopa 2.ligā..
cerams izdosies savākt spēcigāko sastāvu !

  -3 [+] [-]

, 2010-06-22 08:18, pirms 14 gadiem
kapec tu doma ka nav sakarigu treneru ....nav sakarigu sportistu,kuriem ir kaut kadi merki

  +5 [+] [-]

, 2010-06-22 08:58, pirms 14 gadiem
Stresam nav pamata, tas ir MUUSSU liimenis. Pat salasot visus labaakos netiktu taj 1.grupaa ja arii citas izlases dariitu to pashu...

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 09:16, pirms 14 gadiem
Kas attiecas uz Jurkeviču. Visas pazīmes liecināja par angīnu. Viņš pats ļoti gribēja skriet, tomēr apkārtējie ( tai skaitā es arī ) nopietni ieteicām to nedarīt, lai nesarežģītu lietas pārējā sacensību sezonā. Šobrīd viss ir itkā kārtībā. Cerams 800 metrus noskries 1. Jūlijā Solentunā. Pats izklausās uz emociju viļņa. Redzēs...
Par izlasi Zālītim taisnība. Bet kur Zālīša plāni un darbības lai situāciju mainītu? Nu kaut vai tepat Tartu izturības treneris vienojies ar virkni kenijiešiem, kuri tur arī trenējas. Kas liedz mūsējiem ( protams neiet runa par treneriem, kuri pārvalda tikai latviešu un krievu valodas )... Cik dzirdēts, mūsējie tik vaimanā: nav talantu un citādas ligas. Bet ir taču skaidri redzams, ka talantu mums ir daudz. Vajag tik spēt viņus sagatavot.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 09:34, pirms 14 gadiem
Ja kāds atkal teiks ko tas Raimonds tur muld un kāds gan Zālītim sakars ar treniņu procesu. Tad varu teikt - vistiešākais, jo viņš ir vienīgais no vieglatlētiem, kurš apmeklē visus lielākos sporta pasākumus un tas ļauj tikties ar jebkuras valsts federācuju vadītājiem ( ne tikai ēst bezmaksas zupu ). Tas, savukārt, ļauj lietas pārrunāt un meklēt risinājumus, kas izdevīgi mums. Šādus risinājumus viennozīmīgi iespējams atrast.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-22 09:57, pirms 14 gadiem
Kāds Raimonds tomēr divkosis! Tiklīdz runa iet par viņa interesēm un sportistiem, tad atrodas simts iemeslu, lai nestartētu valsts sacensībās, bet citus sportistus atļaujas kaunināt pat nezinot iemeslus! Starp citu ir vai nav angīna nosaka dakteri nevis menedžeris - kā jau pats rakstīji - ārsta zīmi viņš dabūja? Citiem taču atļāvies teikt, ka vajag!
Ar izturībniekiem ir pietiekoši labs stāvoklis, vienīgi viņi pareizi dara - startē, kur var nopelnīt naudu - ar pliku entuziasmu pat Raimonds nespēj izdzīvot! Kāds sakars kenijiešiem ar Latvijas vieglatletiku, ja nu vienīgi pilsonību pieņemtu, bet neesmu dzirdējis, ka kāds grasītos to darīt! Vai tas ir vajadzīgs?
Raimonds65 rakstīja: Kas attiecas uz Jurkeviču. Visas pazīmes liecināja par angīnu. Viņš pats ļoti gribēja skriet, tomēr apkārtējie ( tai skaitā es arī ) nopietni ieteicām to nedarīt, lai nesarežģītu lietas pārējā sacensību sezonā. Šobrīd viss ir itkā kārtībā. Cerams 800 metrus noskries 1. Jūlijā Solentunā. Pats izklausās uz emociju viļņa. Redzēs...
Par izlasi Zālītim taisnība. Bet kur Zālīša plāni un darbības lai situāciju mainītu? Nu kaut vai tepat Tartu izturības treneris vienojies ar virkni kenijiešiem, kuri tur arī trenējas. Kas liedz mūsējiem ( protams neiet runa par treneriem, kuri pārvalda tikai latviešu un krievu valodas )... Cik dzirdēts, mūsējie tik vaimanā: nav talantu un citādas ligas. Bet ir taču skaidri redzams, ka talantu mums ir daudz. Vajag tik spēt viņus sagatavot.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-22 10:03, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Ja kāds atkal teiks ko tas Raimonds tur muld un kāds gan Zālītim sakars ar treniņu procesu. Tad varu teikt - vistiešākais, jo viņš ir vienīgais no vieglatlētiem, kurš apmeklē visus lielākos sporta pasākumus un tas ļauj tikties ar jebkuras valsts federācuju vadītājiem ( ne tikai ēst bezmaksas zupu ). Tas, savukārt, ļauj lietas pārrunāt un meklēt risinājumus, kas izdevīgi mums. Šādus risinājumus viennozīmīgi iespējams atrast.
Noteikti neesi vienīgais, kurš brauc uz laba līmeņa sacensībām un proti sarunāties! Varu nosaukt vismaz 10 Latvijas vieglatletikas treneru, kuriem pieredze ir pat vēl lielāka un jēga no viņiem arī lielāka! Ja jau esi tik nozīmīgs, tad kāpēc neviens nejūt tavu zināšanu pielietojumu un palīdzību, par kuru gan es ļoti šaubos?

     [+] [-]

, 2010-06-22 13:34, pirms 14 gadiem
Ko var cepties?

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 15:18, pirms 14 gadiem
būtībā jau tas ir interesanti un viennozīmīgi arī pragmatiski, ja Raimonds65 pēta iespējas kā iegūt pasaulē labākās tehnoloģijas, e.g. Kenia, Ethiopia prakses - vidējās un garajās distancēs Latvijas atlētiem un šāda pieeja viennozīmīgi ir apsveicama!!!
bez tam pasaule nemaz nav tik liela, tā ir vēl apaļa un starpkultūru komunikācijas kā mūsdienās, tā arī antīkajā pasaulē ir bijušas atvērtas

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 15:44, pirms 14 gadiem
Edvīnam fantastiskas impresijas par Sporta Karalienes Latvijas adeptiem Beogradā, lasāmas lat-athletics!
Tik dauz pozitīvā un komandas spēkā!!!
Salute

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 20:11, pirms 14 gadiem
citius rakstīja: Kāds Raimonds tomēr divkosis! Tiklīdz runa iet par viņa interesēm un sportistiem, tad atrodas simts iemeslu, lai nestartētu valsts sacensībās, bet citus sportistus atļaujas kaunināt pat nezinot iemeslus! Starp citu ir vai nav angīna nosaka dakteri nevis menedžeris - kā jau pats rakstīji - ārsta zīmi viņš dabūja? Citiem taču atļāvies teikt, ka vajag!
Ar izturībniekiem ir pietiekoši labs stāvoklis, vienīgi viņi pareizi dara - startē, kur var nopelnīt naudu - ar pliku entuziasmu pat Raimonds nespēj izdzīvot! Kāds sakars kenijiešiem ar Latvijas vieglatletiku, ja nu vienīgi pilsonību pieņemtu, bet neesmu dzirdējis, ka kāds grasītos to darīt! Vai tas ir vajadzīgs?
Pilnīgi pareizi. Ārsta slēdziens bija noteicošais lai Dimičs nestartētu. Uz savu galvu tik nopietnus jautājumus neesmu gatavs pieņemt.
Par kenijiešiem, minēju tikai piemērus kā citi rīkojas. Ja kāds zin vai domā labāk, uz preikšu... Bet šitā kā pašreiz manuprāt progress būs visai lēns, ja vispār būs. Man ļoti simpatizē Urtāna un Gailīša pieeja: šie zēni stabili virzās uz mērķi un ir atraduši spēlētāju ( varbūt vairākus ) Vaira Vanaga personā. Lielisks piemērs. Tāpat Palameiki, nu vienkārši skaisti: pērn viens mačs Kauņā, šogad jau stabilitāte. Tas ir saprotami un visai atzīstami... Lai viņiem veicas.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 20:25, pirms 14 gadiem
citius rakstīja: Noteikti neesi vienīgais, kurš brauc uz laba līmeņa sacensībām un proti sarunāties! Varu nosaukt vismaz 10 Latvijas vieglatletikas treneru, kuriem pieredze ir pat vēl lielāka un jēga no viņiem arī lielāka! Ja jau esi tik nozīmīgs, tad kāpēc neviens nejūt tavu zināšanu pielietojumu un palīdzību, par kuru gan es ļoti šaubos?
Patiešām nezinu ( nepazīstu Latvijā 10 vieglatlētikas trenerus, kuri profesionāli strādātu visās debess pusēs )... Nemāku atbildēt uz tik vispusīgu jautājumu. Vismaz ne komentāru formātā... zvaniet:+3712643521 Vai sūtiet jautājumus elektroniski: bossltd@apollo.lv

Raimonds

  -3 [+] [-]

, 2010-06-22 20:38, pirms 14 gadiem
citius rakstīja: Kāds Raimonds tomēr divkosis! Tiklīdz runa iet par viņa interesēm un sportistiem, tad atrodas simts iemeslu, lai nestartētu valsts sacensībās, bet citus sportistus atļaujas kaunināt pat nezinot iemeslus! Starp citu ir vai nav angīna nosaka dakteri nevis menedžeris - kā jau pats rakstīji - ārsta zīmi viņš dabūja? Citiem taču atļāvies teikt, ka vajag!
Ar izturībniekiem ir pietiekoši labs stāvoklis, vienīgi viņi pareizi dara - startē, kur var nopelnīt naudu - ar pliku entuziasmu pat Raimonds nespēj izdzīvot! Kāds sakars kenijiešiem ar Latvijas vieglatletiku, ja nu vienīgi pilsonību pieņemtu, bet neesmu dzirdējis, ka kāds grasītos to darīt! Vai tas ir vajadzīgs?
Starp citu... ne es izdomāju, bet esmu pilnīgi pārliecināts, ja atlēta galvenā motivācija ir nauda ( arī trenera, menedžera un arī pat sponsora - zināmā samērā ), tad zēni ... visu labu, ejiet uz šahu... vai peldēties, virpot, metināt, ķieģeļus kraut vai vēl ko citu dariet! Jums sporta matērijas ir svešas.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-22 20:58, pirms 14 gadiem
Raimond kaada tev ir motivacija?...ar ko tu nopelni uz dzivi?

     [+] [-]

, 2010-06-22 20:59, pirms 14 gadiem
Kaapeec tad olijars nestartee rigas chempii...lvs kausaa??

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 20:59, pirms 14 gadiem
Patiešām esmu pilnīgi pārliecināts, ka Dimiča dalība varēja lietas Latvijas izlasei šoreiz nest reālu iespēju ceļā uz pirmo līgu ( pielikt punktus un atņemt tos konkurentiem ). Ne tikai ar iespējamo viņa rezultātu vien. Viņam piemīt harizma ( par to esmu saņēmis arī citu valstu speciālistu viedokli ), kas tiešām mūs varēja ievilkt citā kategorijā. Ļoti žēl, bet lietas sakārtojās tā ka tās sakārtojās. Nāksies gaidīt nākamo gadu, kad būsim vēl stiprāki...

     [+] [-]

, 2010-06-22 20:59, pirms 14 gadiem
vinsh skrien tik tur kur var nopelniit

     [+] [-]

, 2010-06-22 21:01, pirms 14 gadiem
Raimond,cik nopratu tad tu esi treneris ja?...ja taa..tad tev tas protams ir jasaka sportisitiem,lai vinji nedzertu utt

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 21:02, pirms 14 gadiem
wizzy888 rakstīja: Raimond kaada tev ir motivacija?...ar ko tu nopelni uz dzivi?
Gribu piedalīties attīstības procesā. Un arī, mani intersē skriešana... labā līmenī. Par dzīvi nesūdzos, pelnu ar xerox pagaidām. Investēt sportā gan sevišķi nevaru atļauties... finansiāli.

     [+] [-]

, 2010-06-22 21:03, pirms 14 gadiem
Bez jurkevicha nebija ari citu lideru....ta kaa beidziet runat taa itkaa tas kaut ko mainitu

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 21:03, pirms 14 gadiem
wizzy888 rakstīja: Raimond,cik nopratu tad tu esi treneris ja?...ja taa..tad tev tas protams ir jasaka sportisitiem,lai vinji nedzertu utt
Neesmu treneris, bet tikai skatos, lai atlēti, kas mani intersē strādā uz mērķi.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 21:08, pirms 14 gadiem
wizzy888 rakstīja: Bez jurkevicha nebija ari citu lideru....ta kaa beidziet runat taa itkaa tas kaut ko mainitu
Jā, protams, ka nebija. Bet katrs no tiem, kas nebija varēja vilkt lietas tuvāk mērķim. Diemžēl nesanāca. Bet bija gandrīz visi labākie. Tas jau ir līmenis!!! Jāgatavojas nākamgad. Skaidrs ir tas, ka mums ir ļoti laba komanda un tas ir garants pirmajai līgai. Tur dzīve ir pavisam citāda... variet neticēt!!!

     [+] [-]

, 2010-06-22 21:11, pirms 14 gadiem
wizzy888 rakstīja: vinsh skrien tik tur kur var nopelniit
Ja doma par Jurkeviču, tad viņš vēl nekur un neko nevar nopelnīt. Zeni sekojiet vieglatlētikai...

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 21:21, pirms 14 gadiem
wizzy888 rakstīja: Kaapeec tad olijars nestartee rigas chempii...lvs kausaa??
šis gan būtu jājautā pašam vaininiekam vai viņa mātei. Bet domāju, ka tikai zemās sacīkšu organizācijas dēļ. Jo Igaunijā jau Olijars skrien!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 21:30, pirms 14 gadiem
citius rakstīja: Kāds Raimonds tomēr divkosis! Tiklīdz runa iet par viņa interesēm un sportistiem, tad atrodas simts iemeslu, lai nestartētu valsts sacensībās, bet citus sportistus atļaujas kaunināt pat nezinot iemeslus! Starp citu ir vai nav angīna nosaka dakteri nevis menedžeris - kā jau pats rakstīji - ārsta zīmi viņš dabūja? Citiem taču atļāvies teikt, ka vajag!
Ar izturībniekiem ir pietiekoši labs stāvoklis, vienīgi viņi pareizi dara - startē, kur var nopelnīt naudu - ar pliku entuziasmu pat Raimonds nespēj izdzīvot! Kāds sakars kenijiešiem ar Latvijas vieglatletiku, ja nu vienīgi pilsonību pieņemtu, bet neesmu dzirdējis, ka kāds grasītos to darīt! Vai tas ir vajadzīgs?
Un protams, ka ar izturības veidu atlētiem mums ir ļoti labi, jo jau pat Andris Staģis rakstīja, ka 15:40 piecos kilometros ir daudzsološi. Tas patiešām vieš cerības... lai tik zēni skrien un varbūt vēlreiz uz kādu starptautisku krosu aizbrauc? Nu kā amatieri bet mums būs labi... tas patiešām raisa optimismu un vispārēju motivāciju ( brauciet sēnēs uz Īriju un droši kļūsiet perspektīvi... ).

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 21:44, pirms 14 gadiem
citius rakstīja: Kāds Raimonds tomēr divkosis! Tiklīdz runa iet par viņa interesēm un sportistiem, tad atrodas simts iemeslu, lai nestartētu valsts sacensībās, bet citus sportistus atļaujas kaunināt pat nezinot iemeslus! Starp citu ir vai nav angīna nosaka dakteri nevis menedžeris - kā jau pats rakstīji - ārsta zīmi viņš dabūja? Citiem taču atļāvies teikt, ka vajag!
Ar izturībniekiem ir pietiekoši labs stāvoklis, vienīgi viņi pareizi dara - startē, kur var nopelnīt naudu - ar pliku entuziasmu pat Raimonds nespēj izdzīvot! Kāds sakars kenijiešiem ar Latvijas vieglatletiku, ja nu vienīgi pilsonību pieņemtu, bet neesmu dzirdējis, ka kāds grasītos to darīt! Vai tas ir vajadzīgs?
Un lai Jums Citus būtu pilnīgi skaidrs, stadiona celiņā, lai nopelnītu naudu, ir jāspēj ļoti daudz. Bet, pelnīt ielās, manā izpratnē, ir vienlīdz svarīgi kā ar... neizteikšos publiski. Vienīgais ielu skrējiens, kas patiešām ir vērtīgs, ir maratons. Citi ir tikai Īrijas sēņotājiem. Bet tas ir tikai mans viedoklis. BET, JA PAR TO MAKSĀ... ZĒNI... sēņojiet!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-22 22:19, pirms 14 gadiem
Nu neko dart par pagājušo, bet Dimičs 800 metrus skries Solentunā 1. Jūlijā. Tas ir droši, jo viņš pats grib un sacīkšu menedžeris pieņem. Sastāvs būs ļoti spēcīgs...

Gaidiet rezultātu...

     [+] [-]

, 2010-06-23 10:02, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Nu neko dart par pagājušo, bet Dimičs 800 metrus skries Solentunā 1. Jūlijā. Tas ir droši, jo viņš pats grib un sacīkšu menedžeris pieņem. Sastāvs būs ļoti spēcīgs...

Gaidiet rezultātu...
Cik zinu angīna tik ātri noteikti nepāriet! Vēl jau sportistam arī jātrenējas arī ir, lai pieklājīgi nostartētu! Kā tad pēkšņi viņš 1.jūlijā var būt gatavs startēt! Tas par tiem ielu skrējējiem ir pamatīgs apvainojums! Jauniešiem ir iespēja pelnīt naudu un viņi to arī dara - viņiem par stadiona mačiem stipendijas nemaksā, bet ēst arī gribās! Piecītī pat ar 13,30 nav ko darīt, bet sagalabājot sportistus, kuri skrien šosejā arī stadionos viņi būs noderīgi! Vēl nepareizi ir tas, ka Latvija nepiedalās ne pasaules, ne Eiropas čempionātā krosā! Netiek krāta pieredze, tas nekas, ka iesākumā būtu dziļās beigās, taču deviņdesmitajos gados komanda startēja un tajā laikā bija arī pa kādam laba līmeņa staierim.